Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Πρόσκληση απήθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ για συνάντηση αύριο Τρίτη, στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου


Πρόσκληση απήθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ για συνάντηση αύριο Τρίτη, στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Εν τω μεταξύ, η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους των δήμων αναμένεται να κατατεθεί και αυτή αύριο Τρίτη στη Βουλή βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική , όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο Πάνος Σκουρλετης μετα  τη  συνάντησή του με την ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προκηρύξει νέα απεργία για την Πέμπτη και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμουενώ αυτήν την ώρα συνεδριάζουν ενόψει της αυριανής συνάντησης. Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών όπου έφτασε η πορεία των εργαζομένων. 

Για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων που αναμένεται να έχουν γίνει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, αναμένεται να μην τεθεί το ηλικιακό όριο των 45 ετών που βάζει το ΑΣΕΠ για συμμετοχή στο διαγωνισμό, ενώ εξετάζεται και το θέμα της αυξημένης μοριοδότησης για τους σημερινούς συμβασιούχους, όπως έχει γίνει με άλλους διαγωνισμούς.

Ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτηςδεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διασφάλιση της συνταγματικότητας της ρύθμισης, ενώ διαβεβαίωσε πως οι προσλήψεις που καλύπτονται από ανταποδοτικές δαπάνες εξαιρούνται από τους μνημονιακούς νόμους περί απαγόρευσης προσλήψεων.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ακόμα ότι από στη συνάντηση διαπιστώθηκε μια «κοινή οπτική στα πράγματα», η οποία δεν υπήρχε στις προηγούμενες συναντήσεις, ενώ έκρινε ως θετική την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη ότι η γνώμη της Ένωσης είναι ότι τα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων πρέπει να είναι μια υπόθεση των δήμων και όχι ιδιωτικών εταιριών.

«Ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και θα παραμείνουμε. Ταυτόχρονα όμως καλούμε την κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ενώπιον μας με στόχο να καθαρίσουν άμεσα οι πόλεις μας. Δεν αξίζει ούτε στους πολίτες αυτή η ποιότητα ζωής, ούτε στη χώρα αυτή η τριτοκοσμική εικόνα και πρέπει άμεσα να αλλάξει», τόνισε από την πλευρά του κ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε τους δημάρχους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και ζήτησε να επισπεύσουν τις διαδικασίες ορισμού των θέσεων που προορίζονται για το μόνιμο προσωπικό, στα οργανογράμματα των δήμων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για φωτιά σε μονοκατοικία

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/04) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μονοκα...