Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Θλίψη για το θάνατο μεγάλου Έλληνα ηθοποιού


Μια ακόμη μεγάλη απώλεια μετά ο καλλιτεχνικός χώρος μετά το θάνατο του  μεγάλου Έλληνα ηθοποιού Τάκη Εμμανουήλ, που είχε μια λαμπρή καριέρα στον ελληνικό αλλά και διεθνή κινηματογράφο. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, το μεσημέρι της Παρασκευής στις 12:20, σε ηλικία 84 ετών. Είχε συμμετάσχει σε διεθνείς παραγωγές, όπως ο Ζορμπάς και Οι μικρές Αφροδίτες και έκανε λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό.

Την Δευτέρα 29 Αυγούστου θα γίνει η κηδεία του το Α' νεκροταφείο Αθηνών στις 11:00, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο.

Λίγα λόγια για τη ζωή και την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο:

 

Ο Τάκης Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1933 στο Μεσολόγγι και σπούδασε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη. Το 1960 έκανε την 1η του εμφάνιση στη σκηνή με το έργο Ιφιγένεια του Ευριπίδη που ανέβηκε στην Επίδαυρο από το Αρχαίο Αττικό Θέατρο. Οι θεατρικές του εμφανίσεις συνεχίστηκαν μέχρι το 1965 σε διάφορους θιάσους.

 

Το 1960 έκανε και την 1η του εμφάνιση στο σινεμά παίζοντας στην ταινία «Το Ποτάμι» του Νίκου Κούνδουρου. Είχε την τύχη να παίξει στο ξεκίνημα της καριέρας του σε σημαντικές ελληνικές ταινίες που σημείωσαν επιτυχία και στο εξωτερικό. Το 1968 ξεκίνησε διεθνή καριέρα παίζοντας σε Αμερική, Αγγλία , Ιταλία και Αυστραλία. Το διάστημα 1979 - 1981 σπούδασε στο Λος Άντζελες σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

 

Το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την παραγωγή ιδρύοντας δική του εταιρεία. Είχε λάβει μέρος σε 21 ελληνικές ταινίες (ή συμπαραγωγές) , ενώ έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει την ταινία Μεσάνυχτα Στη Βίλα Νέλλη (1963). Συμμετείχε σε 12 ξένες παραγωγές και εμφανίστηκε επίσης σε πολλές αξιόλογες τηλεοπτικές σειρές. Τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Το κύκνειο άσμα του ήταν «Η έβδομη φωτογραφία» (2007).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έκτακτο Παραιτήθηκαν οι Δύο υπουργοί της κυβέρνησης Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Μπρατάκος,

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον...