Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΘΕΡΜΟ: MΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ-ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΝΥΧΤΑ (ΦΩΤΟ)


 Μαίνεται η φωτιά στο Θέρμο που ξέσπασε το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες δε βρίσκεται υπό έλεγχο παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει τόσο η Π.Υ Αγρινίου όσο και ο Δήμος Θέρμου

Συντονισμένη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάσχεση της πυρκαγιάς που μαίνεται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας στον Ταξιάρχη Θέρμου. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ Αγρινίου, καθώς και υδροφόρες του Δήμου Θέρμου, πολλοί εθελοντές, αλλά και εναέρια μέσα. Λόγω του ότι αυτή τη στιγμή επικρατούν άνεμοι στην περιοχή και η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές, γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστούν αναχώματα για την ανάσχεση της πυρκαγιάς.

     

Η προσπάθεια επικεντρώνεται κυρίως στην απομάκρυνση της φωτιάς από κατοικημένες περιοχές στον οικισμό Λούστρα της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Αγρινίου και του οικισμού Ταξιάρχη Θέρμου. Στον συντονισμό των επιχειρήσεων μετέχουν η Π.Υ. Αγρινίου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου, το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Θέρμου.

              

Έχουν σπεύσει αυτή τη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς, η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Τέγας, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και άλλοι αρμόδιοι. Πριν λίγη ώρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα και ζήτησε να ενημερωθεί για το μέγεθος και την εξέλιξη της φωτιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Η υλοποίηση του έργου Open Mall βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων να βρίσκονται επί καθημερινής βά...