Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Μειώθηκαν οι κενές θέσεις εργασίαςΜειωμένος κατά 3,6% είναι ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το δεύτερο τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2016 και ανήλθαν σε 14.630 από 15.178 πέρυσι.

Μείωση 10,7% είχε καταγραφεί στις κενές θέσεις εργασίας κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 προς το 2015.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον.

Σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

Δεν θεωρούνται κενές θέσεις εργασίας οι θέσεις που θα καλυφθούν από:μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτεφορέα κοινωνικής ασφάλισηςεργολάβους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάστασηπροσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχέςεσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι οι κενές θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών

Δημοσίευση σχολίου

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πίνακες με τα ποσά που θα πληρώσετε

Σε 15 ημέρες ξεκινά η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2019. Το Δημόσιο εκτιμά ότι θα εισπράξει περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Οι...