Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ!

Τα σχολεία διανύουν ήδη την τρίτη εβδομάδα λειτουργίας κι όμως τα κενά παραμένουν!

Στα 100 ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αιτ/νίας . Το θέμα τονίστηκε και στη συνεδρίαση  του ΠΥΣΠΕ Αιτ/νίας, και ειδκότερα τα κενά διαμορφώνονται  ως εξής:

ΓΕΝΙΚΉ ΑΓΩΓΉ:Δάσκαλοι 21,Νηπιαγωγοί 9,Γυμναστών 4,Μουσικής 7,Πληροφορικής 1 πλήρους ωραρίου και 1 ΑΜΟ, Γαλλικών 1 πλήρους ωραρίου και 4 ΑΜΟ, Γερμανικών 1 ΑΜΟ, Αγγλικών 1,Εικαστικών 17,Θεατρικής Αγωγής

2. ΕΙΔΙΚΉ ΑΓΩΓΗ:ΣΜΕΑΕ Δασκάλων 7,Νηπιαγωγών 1.Παράλληλη στήριξη Δασκάλων 39,Νηπιαγωγών 8. ΖΕΠ:Δασκάλων 16.

Χάνονται καθημερινά δεκάδες διδακτικές ώρες, γιατί το υπουργείο δεν έχει προσλάβει εδώ και 20 ημέρες αναπληρωτές, ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν κενά  και ενώ  είναι επιτακτική η ανάγκη προσλήψεων αναπληρωτών για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι  για αυριο στη 1 το μεσημέρι, οι εκπαιδευτικοί δίνουν αγωνιστικό ραντεβού έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ με κάλεσμα της ΔΟΕ καλούνται όλοι οι σύλλογοι να πραγματοποιήσουν έκτακτες γενικές ενημερωτικές συνελεύσεις για τις αλλαγές που επέρχονται στο δημόσιο σχολείο, και να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση για το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κατερίνα Ρίζου : Επισκέψεις και συναντήσεις σε Αμφιλοχία και Άρτας

Σε ένα πολύ φιλόξενο κλίμα η κ. Ρίζου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους και να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο κ...