Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

12 και 19 Νοεμβρίου οι κάλπες στην ΚεντροαριστεράΣε εξέλιξη οι επριοδείες των υποψηφίων για την ηγεσίαΚατά μία μόλις εβδομάδα από τον αρχικό προγραμματισμό μετατέθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, όπως ανακοίνωσε χθες και επισήμως η επιτροπή Αλιβιζάτου.

Το «πράσινο φως» δόθηκε ουσιαστικά από τις δύο εταιρείες, Wind και OTS, που έχουν αναλάβει την online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, οι οποίες δεσμεύθηκαν πως τεχνικά είναι εφικτό να στηθούν οι κάλπες μετά τις 10 Νοεμβρίου, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας.

Ως εκ τούτου στη σχετική ανακοίνωση οριστικοποιείται η ημερομηνία των εκλογών «για τις 12 Νοεμβρίου και, αν χρειασθεί, του δεύτερου γύρου για τις 19 Νοεμβρίου».

Στην ανακοίνωση υπάρχει ξεχωριστή επισήμανση για το «αγκάθι» της διεξαγωγής του διεθνούς Μαραθωνίου την ίδια ημέρα. «Χρυσή τομή» η παράταση του ωράριου της ψηφοφορίας, «ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών, αλλά και όσων δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους». Από τη Χαρ. Τρικούπη εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας, καθώς εξαρχής η Φώφη Γεννηματά ζητούσε να επικεντρωθεί η συζήτηση στις πολιτικές και όχι σε διαδικαστικά ζητήματα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη πλευρά του κ. Θεοδωράκη, που έχει εκφράσει αντιρρήσεις ήδη από τις 9 Σεπτεμβρίου για πιθανή διεξαγωγή των εκλογών στις 12/11.

«Τότε όλοι τρέχουμε ή χειροκροτάμε αυτούς που τρέχουν», είχε γράψει ο πρόεδρος του Ποταμιού, με υψηλόβαθμα στελέχη της Χαρ. Τρικούπη να αντιτείνουν πως αυτά είναι «προσχήματα», καθώς ο κ. Θεοδωράκης σε πρώιμο στάδιο είχε συμφωνήσει για τις 12 ως ημερομηνία διεξαγωγής του β΄ γύρου. 

Αστερίσκους βάζει και η πλευρά του Ν. Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας πως αρχικά η 19η Νοεμβρίου είχε αποκλειστεί λόγω του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Θεωρείται ωστόσο βέβαιο πως κανείς δεν θα τορπιλίσει τη διαδικασία και δεν θα πάρει το ρίσκο αναβολής, από τη στιγμή που ο καθ’ ύλην αρμόδιος, η επιτροπή Αλιβιζάτου, έχει ανάψει το «πράσινο φως».

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι συνεχίζουν κανονικά τις δράσεις τους. Ο Γ. Καμίνης βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα στην ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. 

Ο Γ. Ραγκούσης, που κάνει επαφές εντός της πρωτεύουσας, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους στην αντιπαράθεση με την Εκκλησία λέγοντας πως η αντίδραση ήταν «ανάξια του κύρους της».

Ο Γ. Μανιάτης βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στη Νέα Μάκρη, όπου ανέπτυξε τις θέσεις του, ενώ ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος πραγματοποιεί σύντομη μεν, αναγκαστική δε, παύση μετά τη επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, καθώς υπέστη ρήξη μηνίσκου.

Τέλος, παρέμβαση πραγματοποίησε και ο επικοινωνιολόγος Δημ. Τζιώτης, με ένα κείμενο που τιτλοφορείται

«Επιτέλους, τέλος» και ζητεί νέο Σύνταγμα και λιγότερο κράτος.

Στα άξια επισήμανσης, η ενεργοποίηση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, που αναλαμβάνει χρέη συμβούλου της οργανωτικής επιτροπής σε ζητήματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού

Δημοσίευση σχολίου

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Ρεκόρ ανέργων σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, χαμηλό 6ετίας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ…

Μπορεί ο πρωθυπουργός όπου βρεθεί και όπου σταθεί να υπερηφανεύεται ότι επί των ημερών του μειώθηκε σημαντικά η ανεργία κατά 9 ποσοστιαίες ...