Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

13χρονη μαθήτρια πήγε στο νοσοκομείο ύστερα από εισπνοή ναφθαλίνης! στο Αγρίνιο

Όπως φαίνεται  προ ημερών λιποθυμία μίας καθαρίστριας λόγω ναφθαλίνης που είχαν ρίξει στο 3ο Λύκειο Αγρινίου δεν συγκίνησε τους εμπλεκόμενους με το θέμα το θέμα συλλόγους, φορείς και υπηρεσίες...

Όπως φαίνεται το θέμα είναι εκτός ελέγχου και πλέον προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι η ναφθαλίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία όσων έχουν ανεπάρκεια στο ένζυμο G6PD.

Όπως αναφέρει το sinidisi.gr, την περασμένη Τρίτη (10/10) μεταφέρθηκε στο νοσοκομέιο Αγρινίου ύστερα από εισπνοή ναφθαλίνης μία 13χρονη μαθήτρια με έντονη αδιαθεσία.

Το συμβάν καταγγέλλει η ίδια η οικογένεια, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι το περιστατικό απέκρυψε η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Όπως θα δείτε και στο έγγραφο (εξιτήριο) που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Συνείδηση», η άτυχη μαθήτρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα 24ωρο στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να διαγνώσκουν δηλητηρίαση από ναφθαλίνη.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία τουλάχιστον ακόμη δύο μαθητές από το ίδιο σχολικό συγκρότημαμεταφέρθηκαν με αντίστοιχα συμπτώματα προκλήθηκαν από ναφθαλίνη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομέιο.

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου δεκόμη δεν έχει λάβει την παραμικρή θέση για το θέμα ενώ με ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ εκτός από το γεγονός ότι εστιάζει στην –ομολογουμένως- ανεπαρκή φύλαξη των σχολικών κτιρίων, εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτει ευθύνες στα ΜΜΕ.

Οι πολλοί προβληματισμοί και τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από το εν λόγω, σοβαρό, όπως εξελίσσεται ζήτημα έκαναν τον νέο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου να προχωρήσει σε σειρά επαφών με τους Διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής προσπαθώντας να δώσει λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πόλεμος Σεισμολόγων-Ποιοι Και Γιατί Ενημέρωσαν Την Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας

Μαίνεται η κόντρα σεισμολόγων – Ανήσυχοι οι κάτοικοι κυρίως της Δυτικής Ελλάδας για σεισμό – «Ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά χαμηλός – ...