Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ Από την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουρίου 2018, θα ξεκινήσουν να στήνουν τα μπλόκα με τρακτέρ κι άλλα γεωργικά μηχανήματα οι  αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.


Η απόφαση αυτή λήφθηκε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στην Αίθουσα του ΤΟΕΒ Παναιτωλίου  του Δήμου Αγρινίου, όπου εκτός από την ΟΑΣ  συμμετείχαν τα ΔΣ Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Αιτ/νίας καθώς επίσης και αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος  Κοτοπούλης, σημείωσε στο agriniosite.gr πως υλοποιείται η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, με μπλόκα που θα στήνονται από στις 25 Ιανουαρίου.
Όπως είπε ο κ. Κοτοπούλης, τα προβλήματα είναι μεγάλα, «καθώς η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς μέτρα ενάντια μας». 
Τόνισε επίσης, πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα και της ενότητας με τα άλλα λαϊκά στρώματα και πως δεν μπορεί η Αιτ/νία να μείνει έξω από τον γενικό ξεσηκωμό των αγροτών, της μεγαλύτερης κτηνοτροφικής περιοχής στη χώρα.
Τη χρονιά που πέρασε είδαμε το έτσι κι αλλιώς ισχνό εισόδημά μας να μειώνεται κι άλλο, με την παραπέρα μείωση των τιμών παραγωγού, τη νέα περικοπή στις ενισχύσεις – επιδοτήσεις, τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία και τις ζωικές και φυτικές αρρώστιες που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ και την παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής.
Το 2018 βρίσκει αρκετούς απλήρωτους καπνοπαραγωγούς – κτηνοτρόφους ενώ σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι μεγάλες πλημμύρες – καταστροφές που έχουν γίνει στο νόμο μας εξαιτίας των ανύπαρκτων μέτρων υποδομής και δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα αφού βρίσκουν απέναντι τους τον  κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Ταυτόχρονα μπαίνουν σε εφαρμογή ήδη νέες δραματικές μειώσεις στο γάλα, παράλληλα αυξάνονται κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές 2%, ενώ στα σχέδια περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει 12 ευρώ το στρέμμα. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, αλλά και στην εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου που εντείνει η κυβέρνηση, οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουμε τη μάχη που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας, σε αγωνιστική συμπόρευση με τους εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα » κατέληξε ο κ.Κοτοπούλης.
Οι αγρότες παλεύουν για:Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο».
Δημοσίευση σχολίου

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Ρεκόρ ανέργων σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, χαμηλό 6ετίας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ…

Μπορεί ο πρωθυπουργός όπου βρεθεί και όπου σταθεί να υπερηφανεύεται ότι επί των ημερών του μειώθηκε σημαντικά η ανεργία κατά 9 ποσοστιαίες ...