Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Στις 11 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι Κοινωνία08/08/2018Ημέρα



Για τις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, μαθητές και καθηγητές ανανεώνουν το ραντεβού τους στις σχολικές τάξεις. Η ημερομηνία ήταν αναμενώμενη αφού κάθε χρόνο κινείται στο ίδιο πλαίσιο, αυτό, όμως, για το οποίο προβλέπονται αλλαγές είναι το ωράριο και η ώρα έναρξης των μαθημάτων.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, 



Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές τους εκπαιδευτικού συστήματος, αυτή τη φορά του ωραρίου στα σχολεία, το οποίο πιθανολογείται να ξεκινά στις 9 το πρωί αντί στις 8:15 «Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, διότι και διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πάρα πολύ τα παιδιά και πολλές οικογένειες» χωρίς να ισχύει για όλες τις οικογένειες, αφού «Πολλοί γονείς έρχονται από τις 7.30 π.μ. και αφήνουν τα παιδιά», προσέθεσε ο υπουργός, «προφανώς εάν πάμε στις 9 π.μ., η ζώνη θα επεκταθεί από τις 7.30 έως και τις 9 π.μ. και το ολοήμερο θα ξεκινάει στις 7.30 π.μ.». Διευκρινίστηκε, επιπλεόν, ότι η αλλαγή δεν θα επιφέρει πρόσθετη εργασία στο ωράριο των εκπαιδευτικών.


Για τους εργαζόμενους γονείς δεν χρειάζεται να τους καταλαμβάνει πανικός, αφού το ωράριο δεν ια ισχύσει γίνεται από αυτόν τον Σεπτέμβριο, καθώς «Οι περιφέρειες και πολλοί δήμοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών. Πρόκειται για συμβάσεις που έχουν γίνει και για τη φετινή σχολική χρονιά και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου. Η παρούσα αλλαγή σχεδιάζεται να ισχύσει από τον Σεπτέμβριο του 2019 για τους μαθητές του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.


Στην αρχή του πρώτου τριμήνου του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο νηπιαγωγείο για ορισμένα παιδιά που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Στα θέματα προσωπικού, οι αποσπάσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει κανονικά, ενώ οι αναπληρωτές αναμένονται με τη νέα χρονιά.

 Με δεδομένο ότι η περσινή χρονιά κύλησε ομαλά ο κλάδος ευελπιστεί ότι και φέτος θα καλυφθούν οι απαραίτητες θέσεις αναπληρωτών, οι οποίες είναι συγκεκριμένα 95 με το μεγαλύτερο κύμα να εγκαθίστανται στο νησί το Σεπτέμβρη και οι υπόλοιποι να ακολουθούν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με όσα μας δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ζακύνθου, κα Αλεξάνδρα Σαϊτανίδου. 

Πάγιο παραμένει, επίσης, και φέτος το αίτημα για διορισμό των αναπληρωτών, οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια αναπληρώνουν τον εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οργισμένη αντίδραση Ιερά «Γελοιοποίησαν την Eκκλησία οι μασκαρεμένοι παπάδες και μοναχές»

Ιερέας στην Εύβοια, δήλωσε βαθιά ενοχλημένος με σύλλογο που συμμετείχε χθες στο Καρναβάλι της Αμαρύνθου, και όπως είπε γελοιοποί...