Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

TON ΞΕΒΡΑΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΗ ΔΙΚΗ. ΑΜΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΓΕ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΟΥΛΗ-ΜΑΡΕΒΑ


 «Κουκούλα» και με δικαστική αρωγή. Οι Τερτσέτηδες αποδήμησαν
 Παρωδία! Ο Πίρερ δεν ήξερε τον… Παπαντωνίου, ο Γεωργίου μίλησε για κατασκοπεία και ο Χριστοφοράκος από το Μόναχο γέλαγε, στέλνοντας τον δικηγόρο του να τον εκπροσωπήσει, πίνοντας μπύρες
 Τα σακούλια στον Σαμαρά και την ΠΟΛΑΝ, ποιος τα έδινε; Ο αόρατος άνθρωπος, ρε καραψεύτη Γεωργίου;
Εάν πιστεύει κάποιος ότι ένα πολιτικό στέλεχος θα ακολουθήσει τον δρόμο π.χ. του Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό για την υπόθεση της Siemens, πλανάται πλάνην οικτράν! Τόσα χρόνια έχουν περάσει και εάν εξαιρέσει κανείς λίγα και συγκεκριμένα στελέχη που την έχουν… πληρώσει, δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό και έτσι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα μας, για πολλούς το μεγαλύτερο, θα τεθεί στο… αρχείο! Ούτε γάτα ούτε ζημιά, δηλαδή…

Στη δίκη που διεξάγεται, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τη σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens, γελάνε και οι… πέτρες με τις απολογίες, Ελλήνων και Γερμανών! Η διαδικασία ξεκίνησε ουσιαστικά τον Μάρτιο του 2017 και αφορά την πλέον εμβληματική από τις δικογραφίες που φέρουν το όνομα του γερμανικού κολοσσού, η οποία αναφέρεται στη σύμβαση ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ, που υπογράφηκε το 1997.

Η δίκη πλέον έχει μπει στη φάση των απολογιών των κατηγορουμένων, με πρώτη πρόσκληση από την Έδρα, αυτήν προς τη συνήγορο του άλλοτε κορυφαίου στελέχους της ελληνικής Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος δεν βρίσκεται στο εδώλιο. Είναι στο Μόναχο! Ελεύθερος και ωραίος! Και πίνει μπύρες.

Η υπεράσπιση, λοιπόν, του πρώην ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας, επανέλαβε τη θέση της, επικαλούμενη θέμα δεδικασμένου στην παρούσα δίκη, καθώς έχει ήδη καταδικαστεί για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από τη γερμανική Δικαιοσύνη.

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έχει καταδικαστεί στη Γερμανία σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, για “δωροδοκία δημόσιων λειτουργών άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ”. Επίσης, κατά την υπεράσπιση του απόντα από τη δίκη κ. Χριστοφοράκου, τα περίφημα ημερολόγια της πρώην γραμματέως του, Αικατερίνης Τσακάλου, δεν έχουν ερμηνευθεί σωστά!

«Δεν θυμάμαι ποιους συνάντησα! Τα λεφτά δίνονταν σε υπουργούς και πρωθυπουργούς από τη Γερμανία»
Στο δικαστήριο απολογήθηκε, ερχόμενος μάλιστα αυθημερόν στην Αθήνα για να εμφανιστεί στη δίκη, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Siemens, Χάινριχ φον Πίρερ, ο οποίος υποστήριξε πως δεν γνώριζε και ούτε θα δεχόταν «μη σύννομες ενέργειες» στην εταιρεία. 

Ο επί επτά χρόνια κορυφαίος της γερμανικής εταιρείας, με τον οποίο έχουν φωτογραφηθεί μαζί Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα, ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν θυμάται κανέναν «Γιάννο Παπαντωνίου», όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο που επικαλέστηκε τα «ημερολόγια Τσακάλου».Σύμφωνα με τον Πίρερ, ο ίδιος συνέβαλε στο να δοθεί εντολή έρευνας στην εταιρεία : «Η γερμανική έρευνα απέδειξε πως υπήρχαν δραστηριότητες ΄΄μη σύννομες΄΄, τις οποίες εγώ δεν ήξερα. Δεν μου είπε κανείς ποτέ τίποτα.

Ήξεραν όλοι ότι κάτι τέτοιο εγώ δεν θα το αποδεχόμουν». Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε στη συνέχεια «…από το 1992 που ήμουν στη θέση του προέδρου του ΔΣ Siemens, μέχρι το 1999 που έγινε ποινικό αδίκημα (σ.σ. η παροχή ωφελημάτων για την επίτευξη συμβάσεων), εγώ δεν ήμουν σύμφωνος με τις παράνομες πληρωμές και προσπαθούσα να το εξαλείψω. Στο δικό μου πεδίο επιρροής δεν επέτρεπα να συμβούν τέτοιες πληρωμές». Ερωτηθείς, ο κατηγορούμενος, τι είδους συνάντηση είχε στην Ελλάδα στις 21.1.1997 με τον Γιάννο Παπαντωνίου, όπως αναφέρεται σε ημερολόγιο της κ. Τσακάλου, απάντησε: «Ποιος ήταν ο Παπαντωνίου; Λυπάμαι, δεν θυμάμαι. Έχω βρεθεί με πολλούς υπουργούς στη ζωή μου. Θυμάμαι σίγουρα ότι είχα ζητήσει από τον Χριστοφοράκο να πάμε στο Σούνιο».

Ο Ηλίας Γεωργίου, ο πρώτος πράκτορας που μίζωνε τον Σαμαρά, μίλησε για… κατασκοπεία
Τέλος, στη δική του απολογία, ο άλλοτε ανώτερος υπάλληλος της ελληνικής Siemens, Ηλίας Γεωργίου, υποστήριξε πως τα ποσά που φέρεται να διακίνησε με λογαριασμούς του στο εξωτερικό ήταν μόνο για ανάγκες της εταιρείας, όπως κατασκοπεία ανταγωνιστών και φιλοξενία προσώπων, που δεν έπρεπε να φαίνονται φιλοξενούμενοι της Siemens. Ο Γεωργίου, δεύτερος κατηγορούμενος που στάθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, τόνισε πως ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε δωροδοκίες. Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε πως «δεν αποκλείει τίποτα» και δήλωσε πως ο ίδιος δεν δωροδόκησε κανέναν. Προφανώς, τις σακούλες που έδινε στον Σαμαρά τις ξέχασε, ο φίλτατος κάτοικος μεσοτοιχίας Κηφισιάς, με τον τότε πρόεδρο της ΠΟΛΑΝ.

62 κατηγορούμενοι
Για την υπόθεση της «8002» λογοδοτούν οι 62 κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, τα ποσά που αποτέλεσαν “ωφέλιμες πληρωμές” εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπολογίζεται -υπό τις αντιρρήσεις της υπεράσπισης- ως ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς τα παράνομα χρήματα μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι νέοι Διοικητές, σύμφωνα με πληροφορίες  αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου!

Στον αέρα βγήκε η προκήρυξη για τους  Διοικητές Νοσοκομείων  η οποία αναμενόταν εδώ και καιρό με τις  φημολογίες  να δίνουν και να παίρνουν....