Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

“ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΕΤΑΛΑ” ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΕΠΕΝΟΥ!    




Μεταξύ των Δήμων Αμφιλοχίας και Αγρινίου στη θέση “Πεταλάς” ο Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) προϋπολοσμού 57,1 εκατ. ευρώ και ισχύος 48MW της εταιρείας «SPIDER ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε» -συμφερόντων του Ομίλου Μυτηλιναίου- θα έχει 24 ανεμογεννήτριες ισχύος 2MW η καθεμία. Ενώ  η ετήσια παραγωγή θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, 111.974 MWh.  


Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Πεταλά είναι χαρακτηρισμένη ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής και δεν λείπουν και οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής, όπως και σε άλλα σημεία που γίνονται Αιολικοί Σταθμοί στην Αιτωλοακαρνανία. 


 Μάλιστα το aiolikastinaitoloakarnania.blogspot.com  αναφέρει ότι παρότι μιλάμε για προστατευόμενη περιοχή γίνεται χρήση εκρηκτικών υλών για την κατασκευή του αιολικού σταθμού ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


«Η Εταιρεία   «SPIDER ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioSite.gr μάλιστα έκανε και τις σχετικές συμφωνίες με τη δημοτική αρχή Αγρινίου και  θα  προβεί σε δωρεά προς το Δήμο Αγρινίου.!!Ειδικότερα, η συγκεκριμένη εταιρεία, ως θυγατρική εταιρεία της εταιρείας με την επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», πρόκειται   να προβεί σε εκτέλεση έργου προς το σκοπό εγκατάστασης αιολικού πάρκου εντός της κτηματικής περιφέρειας Λεπενούς της Δ.Ε. Στράτου του Δήμου Αγρινίου.

Στα πλαίσια κατασκευής του έργου αυτού η συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία επιθυμεί να προβεί στην βελτίωση και ειδικότερα ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στον οικισμό Λεπενούς. Οι οδοί αυτές συνολικού μήκους 2.500μ. και επιφάνειας 12.000 τ.μ. είναι τέσσερις, εκ των οποίων τρεις οδοί εντός του οικισμού Λεπενούς και ένα τμήμα οδού παραπλεύρως του νεκροταφείου Λεπενούς. 

Το συγκεκριμένο έργο φέρει το χαρακτήρα της δωρεάς προς το Δήμο Αγρινίου, στην οποία δωρεά συμπεριλαμβάνεται το εν γένι κόστος για την αγορά και προμήθεια υλικών και για την εκτέλεση του έργου και επιπλέον για την αμοιβή του αναδόχου.

Το κόστος ολοκλήρου του έργου μέχρι την παράδοσή του ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 102.000 €, πλέον ΦΠΑ, το δε έργο πρόκειται να εκτελεστεί μέχρι την 20η Νοεμβρίου 2018. Ασχέτως πάντως, αν συμφωνεί κανείς με τα αιολικά ή όχι, ή με αυτή τη δωρεά, και κάτω από ποιες προϋποθέσεις έγινε,  κι αν η εταιρεία είναι πιο γαλαντόμα (εδώ) σε άλλες περιοχές,  θεωρούμε πως θα πρέπει  να υπάρξει μια ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες γιατί πέραν από το Πεταλά και το Παναιτωλικό (εδώ)κ.α, υπάρχει μια γενικότερη  αναρχία και ο δήμος δεν μπορεί να μένει απλώς θεατής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Η υλοποίηση του έργου Open Mall βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων να βρίσκονται επί καθημερινής βά...