Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

Κορονοϊός: 182 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε μία 58χρονη από την Ξάνθη

Intime Αρχείο
Ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και τελευταίο θύμα του στην Ελλάδα είναι μία 58χρονη από το χωριό Σάτρες του νομού Ξάνθης .

Πρόκειται για το 182ο θύμα του Covid – 19 στην Ελλάδα και το 10o θύμα από την περιοχή της Ξάνθης.

Η 58χρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 3 Ιουνίου και δύο μέρες αργότερα η κατάστασή της επιδεινώθηκε, οπότε διασωληνώθηκε και εισήχθη στην εντατική. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. Η ασθενής έπασχε από διαβήτη και είχε καρδιαγγειακά προβλήματα και πνευμονία.

Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αυστηρές διαδικασίες και με τη μέριμνα της “Βακούφικης Επιτροπής Ξάνθης”.

Κορονοϊός: Επιφυλακή στην Ξάνθη 

Την περασμένη εβδομάδα σήμανε συναγερμός στον νομό Ξάνθης εξαιτίας των συνεχών κρουσμάτων κορονοϊού και εφαρμόστηκε ειδικό σχέδιο, με εκατοντάδες μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους της περιοχής από υγειονομικά συνεργεία του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στους 4 δήμους.

Συγκεκριμένα, δέκα κινητές μονάδες πραγματοποίησαν μαζικούς μοριακούς ελέγχους σε κατοίκους της Ξάνθης. Μόνο την πρώτη ημέρα πήραν 1.400 δείγματα. Τα αποτελέσματα των μαζικών ελέγχων αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα την Τρίτη (10.06.2020).

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονταν 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα: Επτά από τον νομό Ξάνθης (μεταξύ αυτών και η γυναίκα που πέθανε), ενώ ένας είναι από τον Έβρο.

πηγή: xanthinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παράταση έως 15 Ιουλίου 2021 στις αιτήσεις για δωρεάν παροχή τηλεοπτικού εξοπλισμού

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ενημερώνει ότι παρατείνεται έως τις 15 Ιουλίου 2021 η διαδικασία αιτήσεων για δωρεάν παροχή τηλεοπτικού εξοπλ...