Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Δημοπρατήθηκαν καταστήματα του Δήμου Αμφιλοχίας (φωτο)

Χ​αρά και αισιοδοξία στα ορεινά χωριά του Δήμου Αμφιλοχίας με επίκεντρο την Μαλεσιάδα, έφεραν τα χθεσινά (9η Ιούνη 2020) αποτελέσματα της δημοπρασίας για ενοικίαση από τον Δήμο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κάτοικοι της κοινότητας και των γύρω χωριών, καθώς και διαβιούντες στην Αθήνα στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις, θα ξαναβρούν την χαμένη τα τελευταία δύο χρόνια «όαση» στην κεντρική πλατεία της Μαλεσιάδας.

Τα δύο καταστήματα του Δήμου βρίσκονται στην ιδανικότερη θέση, δίπλα στην Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Δημόσια εκπαιδευτήρια, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ιατρείο, και παιδική χαρά. Με πρόσοψη στον κεντρικό δρόμο Αμφιλοχίας/Αγρινίου προς Ορεινό Βάλτο και εκείθεν προς τον Δήμο Αγράφων στην Δυτική Ευρυτανία, προσφέρονται σαν ιδανική στάση για τους ταξιδιώτες και σαν μόνιμο «στέκι» για τους κατοίκους και παραθεριστές.

Μετά το «καταθλιπτικό κλίμα»  που επικρατούσε τον τελευταίο καιρό στο κέντρο της Μαλεσιάδας, αέρας αναπτυξιακής προοπτικής πνέει στην περιοχή και σε συνδυασμό με την προσεχή έναρξη εργασιών στην Πετρώνα-Αλευράδα για την κατασκευή φράγματος, η γρήγορη απόσβεση των  εξόδων για την λειτουργία των καταστημάτων είναι εξασφαλισμένη.

Η δημοπρασία διεξήχθη με άψογο τρόπο, και όπως ήταν προγραμματισμένη, στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιούνη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Κατσούλας, πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, απευθύνθηκε στους ενδιαφερόμενους για την ενοικίαση τεσσάρων κτηρίων/καταστημάτων του Δήμου και σύστησε λογική και στάθμιση όλων των παραγόντων για τις προσφορές τους. Απάντησε κατατοπιστικά στα ερωτήματα των ενδιαφερομένων και κήρυξε την έναρξη της δημοπρασίας.

Για το κατάστημα στην κοινότητα Ανοιξιάτικου υπήρχε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, οπότε κατοχυρώθηκε στην αρχική τιμή έναρξης στα 37,50 Ευρώ τον μήνα.

Για εκείνο της κοινότητας Πατιοπούλου δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Στην Μαλεσιάδα για το «μικρό» εμβαδού 50 τ.μ. ιδανικό για Σουβλατζίδικο, υπήρξε πάλι ένας ενδιαφερόμενος και ενοικιάστηκε στην αρχική τιμή έναρξης προς 55 Ευρώ τον μήνα,  στην νεαρή κυρία Λαμπρινή Τσίρου, σύζυγο του κ. Γεωργίου Στ. Τσεκούρα.

Τελευταίο δημοπρατήθηκε το «μεγάλο» κατάστημα 150 τ.μ. ιδανικό για καφετέρια/ταβέρνα/αίθουσα εκδηλώσεων κ.τ.λ. με αρχική τιμή έναρξης στα 120 Ευρώ.

Σαυτό που ήταν και το «φιλέτο» της δημοπρασίας υπήρξε ενδιαφέρον από δύο ντόπιους, και οι δύο επαγγελματίες, με εμπειρίες και γνώσεις στην διαχείριση κατά το παρελθόν παρόμοιων καταστημάτων στην περιοχή, (Λουτρά Χαλκιοπούλων-Γέφυρα Βέργας-Μαλεσιάδα).

Μετά από «ευγενή κονταροκτυπήματα»-24 τον αριθμό-κατοχυρώθηκε στην κυρία Χριστίνα Ζάρου, σύζυγο του κ. Ηλία Κατσιάδα, με τίμημα τα 400 Ευρώ μηνιαίως.

Όλα τα κτήρια ενοικιάστηκαν για 9 + 3 χρόνια.

Αφού οι πλειοδότες υπέγραψαν τα σχετικά έντυπα, ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον καθένα καλή επιτυχία στην επαγγελματική τους προοπτική, και κήρυξε την λήξη, στην επιτυχή για όλους, δημοπρασία.   

Είμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού, ευχόμαστε τα καταστήματα να ετοιμαστούν εγκαίρως, ώστε να προλάβουν και να λειτουργήσουν τουλάχιστον Ιούλιο-Αύγουστο που είναι οι μήνες διακοπών και κάθε χρόνο έχομε την μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών στον Δήμο μας.

Ζεύγος Ζάρου-Κατσιάδα, νέοι ενοικιαστές σε κατάστημα της Μαλεσιάδας
Ζεύγος Τσίρου-Τσεκούρα, νέοι ενοικιαστές σε κατάστημα της Μαλεσιάδας
Κείμενο-φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Καιρός για την πόλη της Αμφιλοχίας - αίθριο καιρό και έντονη ζέστη για την εποχή που διανύουμε

Σύμφωνα με το  meteoclub.gr με αίθριο καιρό και  έντονη ζέστη για την εποχή που διανύουμε,θα περάσουν το Σ/Κ που μας έρχεται,ο...