Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Κιλκίς: Γονείς και μαθητές βγήκαν στους δρόμους κατά της μάσκας (Video)

Σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων έχει τεθεί το Κιλκίς με τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους υποχρεωτικά

Για δεύτερη φορά το κίνημα κατά της μάσκας στα σχολεία βγήκε στους δρόμους του Κιλκίς. Είναι η δεύτερη Κυριακή που πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο του Κιλκίς γονείς μαζί με τα παιδιά τους, διαδηλώνοντας κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, η δεύτερη αυτή κινητοποίηση το πρωί της Κυριακής, 13 Σεπτεμβρίου, ήταν πιο μαζική και καλύτερα οργανωμένη, με πλακάτ, πανό, συνθήματα και ντουντούκες. Κι αυτό μια ημέρα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και μετά την ένταξη ολόκληρου του νομού Κιλκίς σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων, τα οποία ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα τη Πέμπτης.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε χωρίς την «υπογραφή» κάποιου φορέα και κυρίως μέσω του Διαδικτύου. Τελικά, συγκεντρώθηκαν περίπου 180 άτομα στην πλατεία Ειρήνης και πραγματοποίησαν πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο και από εκεί μέσω της οδού Θεσσαλονίκης κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Ειρήνης.

Τα κεντρικά συνθήματά τους ήταν: «Όχι φίμωτρο στα παιδιά μας», «Όχι μάσκα στα σχολεία, θέλουμε Ελευθερία», «Όχι τεστ στα παιδιά μας», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «Όχι στην αρπαγή των παιδιών μας», «Αν υπάρχει πανδημία, κλείνουν όλα τα σχολεία». Στο κλείσιμο της διαμαρτυρίας, μέσα στην πλατεία Ειρήνης, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο, κι ένα 6χρονο παιδί έψαλε το «Πιστεύω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΟΚ ΣΤΟ EURO 2020

Στον αγώνα Δανία Φινλανδία   στο 44ο λεπτό κατέρρευσε ο παίκτης της Δανία.ς ο έρικσεν Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τους αρμόδιο...