Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Lockdown: Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για παράταση


Με συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ενημερώνεται διαρκώς για τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο για τη Θεσσαλονίκη που «βράζει» από κρούσματα όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα, το μόνο σίγουρο είναι πως το lockdown θα παραταθεί και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν προς το τέλος της εβδομάδας.


Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η Θεσσαλονίκη (όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών) και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι βαρύ και τα νοσοκομεία αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού. Υπό αυτές τις συνθήκες στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη αποφασίστηκαν νέα μέτρα για τη Βόρεια     Ελλάδα, τα οποία παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αιτωλοακαρνανία 15χρονη χτύπησε με γροθιές τήν 17χρονη αδερφή της και συνελήφθη

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, μια 15χρονη, για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων,...