Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται σήμερα το νοσοκομείο εκστρατείας στο parking του 424 Σ.Ν.

 

Νοσοκομείο εκστρατείας στήνεται από χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών με κορωνοϊό.

Δεκάδες στρατιώτες δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να στηθεί το κινητό νοσοκομείο για να νοσηλευτούν θετικοί στον ιό ασθενείς.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας προβλέπει το κινητό νοσοκομείο να αποτελείται από μεγάλες σκηνές και κοντέινερ. Εκεί θα στεγαστούν κλίνες με αναπνευστήρες, χώροι εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ.

Αμέσως μετά θα στελεχωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όλες οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σήμερα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη σήμερα και να κάνει αυτοψία στο νοσοκομείο εκστρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι νοσοκομείο εκστρατείας είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

SOS από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Τα νοσοκομεία της πόλη εκπέμπουν SOS, αφού ξεκινούν τις εφημερίες τους με γεμάτες τις ΜΕΘ, με τους γιατρούς να ψάχνουν κλίνες προκειμένου να νοσηλεύσουν ασθενείς Covid-19 που χρειάζονται διασωλήνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

2ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Άρτα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, το Επιμελητήριο Άρτας και το πρόγραμμα IGNITE ...