Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Αλόγιστες δαπάνες

ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Φωταγωγήθηκε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας.

 Η δημοτική αρχή... εναρμονιζόμενη πλήρως με την σημερινή τραγική πραγματικότητα, που βιώνει η τοπική κοινωνία μας, ενέκρινε δαπάνη και διέθεσε πίστωση ύψους 11.420,76 € "για την προμήθεια Χριστουγεννιάτικου δέντρου και στολιδιών".


Ναι καλά καταλάβατε:ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΕΤΟΣ, ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 12.000 €, ΠΕΡΙΠΟΥ, αστρονομικό ποσό για το συγκεκριμένο έργο και το αποτέλεσμα του και προκλητική κίνηση απέναντι στην κρίση που βιώνει ο τόπος.
(υπ' αριθμ. 346/16-12-2020 απόφαση δημάρχου και υπ' αριθμ. 12059/16-12-2020 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης).


Σημειωτέον ότι ο δήμος Αγρινίου, με 120.000 πληθυσμό, δαπάνησε συνολικά 7.985,60 € για όλα τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα της πόλης και για την διακόσμηση κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων!!!.

 Γι' αυτό δε το ποσό, των 8.000 € υπάρχει θύελλα διαμαρτυριών από τους δημότες του Αγρινίου, -μιλούν για σπατάλη- παρόλο που ουσιαστικά στολίστηκε όλη η πόλη.

Είναι δυνατόν ο δήμος μας, 25 φορές μικρότερος πληθυσμιακά, τέτοια εποχή, να δαπανά για ένα στολισμένο δέντρο 12.000 €;


Επισημαίνω ότι ο στολισμός της πόλης (έλκηθρο, κολώνες, παιδικός σταθμός, φώτα κλπ), είναι εγκατεστημένος από προηγούμενα έτη.
Και αν η δημοτική μας αρχή διακατέχεται από την θέληση της προσφοράς, δεν θα πετύχαινε καλύτερο αποτέλεσμα, αν δαπανούσε για δέντρο (και μάλιστα οικολογικό και όχι αληθινό) π.χ. 3.000 € και μοίραζε, διακριτικά, από 300 € σε 30 πάμφτωχες οικογένειες (9.000 €), να μην στερηθούν βασικά αγαθά τις γιορτινές ημέρες;

Όμως, δυστυχώς, δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες. 


Διακατέχονται από την αλαζονεία της εξουσίας. Κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού, ανούσια έργα βιτρίνας που ικανοποιούν την φιλαρέσκεια, τον εγωισμό και την προσωπική τους προβολή. 

Αδιαφορώντας για την ζοφερή πραγματικότητα και τα πραγματικά προβλήματα. Από την άλλη όμως παντού μιλάνε για "περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες" του δήμου.

Και για να ... ολοκληρωθεί το γλέντι σπατάλης, η δημοτική αρχή θα δαπανήσει στην αλλαγή του χρόνου και άλλα 1.200 € σε προμήθεια πυροτεχνημάτων!!! (υπ' αριθμ. 345/16-12-2020 απόφαση δημάρχου).


Ή δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας ή είναι πολιτικά ανίκανοι. Η υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών ήδη γυρίζει μπούμεραγκ εναντίον τους.
Αυτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Δήμος Αμφιλοχίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μια υπαίθρια παρουσίαση Βιβλίου

Ο Δήμος Αμφιλοχίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μια υπαίθρια παρουσίαση του βιβλίου «Από ήλιο και στάχτη» του συγγραφ...