Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τεστ κορωνοϊού (φωτο)

 


Στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας βρίσκεται σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που υποβάλει σε τεστ κορωνοϊού, προληπτικά, υπαλλήλους του δήμου.


Αφορμή αποτέλεσαν τα κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου Αμφιλοχίας τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίοι και τέθηκαν άμεσα σε κατ’ οίκον περιορισμό από την πρώτη στιγμή.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αμφιλοχίας είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε ότι έχει να κάνει με την πανδημία, αφού ακόμη και στις περιπτώσεις των επαφών των ύποπτων κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες, με δικά του έξοδα, τους είχε υποβάλει σε τεστ κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι στο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Αμφιλοχίας έχουν επιβεβαιωθεί 3 θετικά κρούσματα στην υπηρεσία της καθαριότητας.και  δεν υπάρχει άλλο επιβεβαιωμένο  κρουσμα για το δήμο Αμφιλοχίας και κάλο θα ήταν  να ενημερωνονται η πολίτες από τα επίσημα   δημοσιογραφηκα site τις περιοχής  και όχι  από  τον οποιονδήποτε



Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο μοριακό έλεγχο για κορονοϊό σε εργαζόμενους και αιρετούς πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφιλοχίας

Στο πλαίσιο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της προστασίας του προσωπικού του, ο Δήμος Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, προχώρησε ξανά σήμερα σε μοριακό έλεγχο εργαζομένων και αιρετών για τον κορονοϊό, από εξειδικευμένο κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο έλεγχος ήταν προαιρετικός και σε αυτόν υποβλήθηκαν τόσο οι υπάλληλοι που εργάζονται εντός του Δημαρχείου όσο κι εκείνοι που απασχολούνται σε εξωτερικά τμήματα, μόνιμοι, συμβασιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Ο μοριακός έλεγχος είναι εντελώς ανώδυνος και πραγματοποιείται με τη λήψη δείγματος δια του στόματος. Τα αποτελέσματα βγαίνουν εντός 24 ωρών και ασθενείς που τυχόν θα βρεθούν θετικοί θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από τον ΕΟΔΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μύνημα του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Ἀγαπητοί μου Πατέρες καί Ἀδελφοί, Παιδιά μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπημένα, Χαρὰ καὶ ἀνυπομονησία αἰσθάνονται οἱ ταξιδιῶτες ὅταν, μετὰ ἀπὸ ...