Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

 


Πρόσκαιρη βελτίωση την Τρίτη, νέα επιδείνωση του καιρού   από την Τετάρτη   

  • Βελτιωμένος καιρός την Τρίτη και επιδείνωση από την Τετάρτη
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή λόγω των νοτιάδων
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη και τα 8 μποφόρ


Σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα δυτικά και νότια και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και αργότερα 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09-12-2020

Στα δυτικά, βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και κυρίως της βορειοδυτικής χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 10-12-2020

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το απόγευμα από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 11-12-2020

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές

βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από τις απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κυρίως από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν στα πελάγη σε 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-12-2020

Νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 βαθμών Κελσίου

Παροδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 15 βαθμών Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Την Πέμπτη η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, την Πέμπτη 25 Απρ...