Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ.


Σήμερα θα σας κουράσω λίγο και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας,με την υπ'αριθμ. 23/20 απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, γνωμοδότησε θετικά για την δημιουργία στο Μενίδι εγκαταστάσεων υδατοκαλλειεργειών (ΠΟΑΥ).
Στο δημοτικό συμβούλιο, στα μέσα Οκτωβρίου (1μήνα μετά), το θέμα έρχεται με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Τσούκα. Η δημοτική αρχή, έχοντας πλήρη άγνοια, αιφνιδιάζεται και μπροστά στην εμφανέστατη ταραχή της, καταφεύγει στην γνωστή τακτική, της σύστασης επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα, απαξιώνοντας την σοβαρότητα του θέματος. (Είναι πάγια τακτική της παρούσας δημοτικής αρχής, που είναι μονίμως απληροφόρητη ή δεν θέλει την συζήτηση, για να μην εκτεθεί, να καταφεύγει στην σύσταση επιτροπών, χωρίς αποτέλεσμα).
Στο συμβούλιο της 30 Νοεμβρίου, έκπληκτοι πληροφορούμαστε, ότι η επιτροπή αυτή δεν συνήλθε ποτέ, ούτε συνεδρίασε, ούτε ασχολήθηκε με το τόσο σοβαρό θέμα της εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών στο Μενίδι!!!
Ο επικεφαλης της δημοτικής αρχής, όπως πάντα, αποποιούμενος των ευθυνών του, ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετέχει στην λειτουργία των επιτροπών, που κινούνται ανεξάρτητα, παρόλο που την αποκλειστική ευθύνη φέρει η παράταξη του.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ (ίσως και άθελα του), ΟΤΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. Δηλαδή, χωρίς να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή, για το τι συζητήθηκε, με ποιόν, τι αποφασίστηκε κλπ, προχωρά σε κινήσεις, την ίδια στιγμή που δηλώνει την μη συμμετοχή του. Όλα κρυφά και σκοτεινά.
Σημειωτέον ότι ούτε το τοπικό συμβούλιο, ούτε οι δημότες Μενιδίου, είχαν ως τα τέλη Νοεμβρίου, την παραμικρή γνώση και πληροφόρηση, για το τόσο σοβαρό θέμα που τους αφορούσε.
Στους ισχυρισμούς δε δημοτικού συμβούλου και μέλους της επιτροπής, ότι το τοπικό συμβούλιο Μενιδίου, γνώριζε τα περί ιχθυοκαλλιεργειών, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μενιδίου Δημοσθένης Βανάκας, με υπογεγραμμένη επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο Αμφιλοχίας, το αρνείται μετά μανίας, και, μεταξύ άλλων μιλάει για "ΦΗΜΕΣ (που δεν ενστερνίζεται) ΟΤΙ Ο κ. ....... ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΛΩΡΙΔΑ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΧΟΑΠ, ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ". Παρακάτω δε αναφέρεται, στο ίδιο κείμενο, ότι την απόφαση της Περιφέρειας: "ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ, ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ κ. ......., ΠΟΥ ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ..."
Χωρίς, φυσικά, να υιοθετώ τις παραπάνω καταγγελίες,την βασιμότητα και αλήθεια αυτών, αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν για μέλος της επιτροπής και δημοτικό σύμβουλο, που θα ασχοληθεί με το θέμα της απομάκρυνσης των ιχθυοκαλλιεργειών, να "φημολογείται", ΟΠΩΣ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ, ότι έχει προσωπικά συμφέροντα να φύγουν οι ιχθυοκαλλιέργειες, αφού σαν ιδιοκτήτης οικοπέδων στην περιοχή, θα επωφεληθεί οικονομικά, δεδομένου ότι θα αποκτήσουν αυτά μεγαλύτερη αξία;
Μετά την σοβαρότατη αυτή καταγγελία από θεσμικό όργανο και ανεξάρτητα από την βασιμότητα αυτής, επιτακτικά τίθενται σοβαρότατα ερωτήματα προς την δημοτική αρχή:
1) Σε τι ενέργειες έχει προβεί ή θα προβεί, μετά τις αναφορές του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μενιδίου, περί φημών για οικονομικά συμφέροντα του μέλους της επιτροπής και δημοτικού συμβούλου, που έχει ως έργο την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών;
2) Μπορεί να παραμείνει μέλος της επιτροπής κάποιος για τον οποίον "φημολογούνται" τέτοιες αναφορές;
3) Ήταν εις γνώση της αυτές οι "φήμες" όταν προτάθηκε ως μελος της επιτροπής και μάλιστα όταν γινόταν οι διαβουλεύσεις στην περιφέρεια εν αγνοία της επιτροπής;
4) Γιατί δεν συνήλθε και δεν συνεδρίασε ποτέ η επιτροπή, γεγονός για το οποίο φέρει αποκλειστική ευθύνη η παράταξη της πλειοψηφίας;
Οφείλονται εξηγήσεις- και όχι μόνο- για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που απασχολεί την κοινωνία μας.
Τραγική εικόνα, εκτραχηλισμός, απρέπειες και ανυπαρξία.
Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν επίσημα έγγραφα.
Αυτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αδιανόητο άγνωστος έριξε φόλα σε σκυλάκι σε χωριό του Δήμου Αμφιλοχίας

Το σκυλάκι της φωτογραφίας βρήκε φρικτό τέλος από φόλα που πέταξε άγνωστος στην αυλή σπιτιού στους Γιαννόπουλους του Δήμου Αμφιλ...