Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά – Θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή λόγω των νοτιάδων

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη και τα 8 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα πελάγη θα φθάνουν 6 με 7 και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ 10-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που από το απόγευμα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν πρόσκαιρα τις
μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2020

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 βαθμών Κελσίου.

Παροδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 14 βαθμών Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αμφιλοχιας

(φωτογραφία αρχείου ) Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας με πέντε θέματα πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμ...