Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Στο μικροσκόπιο οι επαφές και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 34χρονης Ειρήνης Μούρθου

 

Ολοκληρωτική ανατροπή φέρνει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης στο θρίλερ της αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας από την 34χρονη Ειρήνη Μούρθου στην Κάτω Τούμπα, καθώς επιστρέφει τη δικογραφία στην ανακρίτρια, ζητώντας περαιτέρω έρευνα για τυχόν εμπλοκή τρίτων προσώπων στην υπόθεση!

Αντί να παραπέμψουν την κατηγορούμενη σε δίκη, οι δικαστές του συμβουλίου αποφάσισαν να ανάψουν το πράσινο φως, ώστε να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να διαπιστωθεί αν πίσω από την κοκκινομάλλα απαγωγέα της μικρής Μαρκέλλας κρύβονται συνεργοί ή κύκλωμα παιδοφίλων.

 

Ως εκ τούτου, θα επανεξεταστούν από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της κατηγορουμένης μέσω της άρσης απορρήτου, ενώ θα επιχειρηθεί μία πιο ουσιαστική ανάλυση των επαφών της, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο σχετίζονται με την υπόθεση τα πρόσωπα με τα οποία συνομίλησε το κρίσιμο 48ωρο της απαγωγής. Παράλληλα, με την περαιτέρω ανάκριση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε την παράταση κατά ένα εξάμηνο της προσωρινής κράτησης της 34χρονης, η οποία είναι προφυλακισμένη στις Γυναικείες Φυλακές του Ελεώνα Θηβών.

Ερευνα για την ύπαρξη τυχόν συνεργών είχε γίνει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, που κράτησε οκτώ μήνες, όμως δεν είχε οδηγήσει σε συγκεκριμένους συσχετισμούς.

 

 Ο νέος κύκλος ερευνών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς «τρέχει» το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Επειτα από αυτό, θα ακολουθήσει νέα εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο και έκδοση βουλεύματος εν όψει παραπομπής σε δίκη.

Κακουργήματα

Υπενθυμίζεται ότι η αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών είχε προτείνει την παραπομπή της Ειρήνης Μούρθου σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως αρπαγή, βιασμός, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κ.ά., ενώ είχε εισηγηθεί να μη δικαστεί η κατηγορούμενη για πορνογραφικό υλικό. Αίτημα για επιστροφή της δικογραφίας στην ανακρίτρια είχε υποβάλει πρόσφατα και η πλευρά της πολιτικής αγωγής.

«Επιβεβαιώνω από πληροφορία μου ότι έχει εκδοθεί ένα βούλευμα το οποίο δεν έχω λάβει ακόμη στα χέρια μου, καθώς δεν έχει καθαρογραφεί. Από τα ΜΜΕ έμαθα ότι το εν λόγω βούλευμα διατάσσει συνέχιση της περαιτέρω ανάκρισης και επιστροφή της δικογραφίας στην κύρια ανάκριση» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης Ανθούλα Ανάσογλου στο thes.gr και πρόσθεσε: «Αυτό ήταν και το περιεχόμενο της αίτησής μου, την οποία και κατέθεσα τη Μεγάλη Τετάρτη ενώπιον του συμβουλίου στην Εισαγγελία. Αναμένω και εγώ την επιβεβαίωση για επιστροφή της δικογραφίας».

Το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου του 2020 η 33χρονη -τότε- Ειρήνη Μούρθου πλησίασε τη 10χρονη Μαρκέλλα και της είπε ότι, επειδή δεν μπορούσε η μητέρα της να την πάρει από το σχολείο, θα την πήγαινε εκείνη στο σπίτι της. Η μαθήτρια δέχθηκε καθώς τη γνώριζε, αλλά, αντί να την πάει στο σπίτι της, η 34χρονη τη μετέφερε στο δικό της διαμέρισμα στην Καλαμαριά.

Εκεί της ετοίμασε έναν χυμό φρούτων, μέσα στον οποίο ανέμειξε ναρκωτικά χάπια και κοκαΐνη και της έδωσε να τον πιει! Οταν το «κοκτέιλ» έδρασε στον οργανισμό της μικρής, την ξάπλωσε και άρχισε να τη θωπεύει. Οταν, όμως, είδε στην τηλεόραση ότι αναζητούσαν το παιδί, το μετέφερε με το αυτοκίνητό της κοντά σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου το άφησε. Κατόπιν, πέταξε το κινητό της και προμηθεύτηκε άλλο με νέα κάρτα, κάλεσε ταξί και πήγε στην παραλία Κατερίνης, όπου συνελήφθη στις 17 Ιουνίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγρια δολοφονία Εντοπίστηκε νεκρός 40χρονος μετά από καυγά.

Νεκρός εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα 40χρονος άνδρας σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Κουτάλα στον Ασπρόπυργο. Ο άτυχος άνδρ...