Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Έφυγε στα 66 του, χτυπημένος από τον Covid -19. Ο Χρήστος Σινάνης

Η πόλη της Καλαμπάκας, ο Νομός Τρικάλων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η τοπική κοινωνία είναι από σήμερα φτωχότερη καθώς έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Σινάνης, δήμαρχος Μετεώρων μέχρι το 2019 και επικεφαλής της αντιπολίτευσης τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο 66χρονος Χρήστος Σινάνης νοσηλεύονταν με covid-19 τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, 15 μέρες τώρα δε στη ΜΕΘ covid-19 του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ λόγω επιπλοκών. Έδωσε γενναία μάχη, αλλά δεν άντεξε.

Άνθρωπος της αγοράς, πετυχημένος επιχειρηματίας-φαρμακοποιός, ασχολήθηκε από τα νεανικά του χρόνια με τα κοινά. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και πρωτοπόρος της θεατρικής σκηνής “Επί Σταγών”. 

Το 2014 εκλέχτηκε πανηγυρικά δήμαρχος Καλαμπάκας και στην 5ετή θητεία του άφησε τη σφραγίδα του.


 Επέμεινε και έτρεξε ο ίδιος τις διαδικασίες για μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε “Δήμο Μετεώρων” προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει τοπωνύμιο διεθνώς γνωστό και αναγνωρισμένο. 


Το πέτυχε. Έθεσε ως στόχο να γίνει από προσωποπαγής μόνιμη η Μητρόπολη Σταγών και Μετώρων και το πέτυχε. Το 2017 εκδόθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. 

Έτρεξε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα έργων και μέσα στην 5ετία άλλαξε κυριολεκτικά την πόλη της Καλαμπάκας και τα χωριά της περιοχής.

Στις εκλογές του 2019 βγήκε πρώτος συνδυασμός με 43,79% και πήγε με προβάδισμα στο δεύτερο γύρο έναντι του εκλεγέντος τελικά δημάρχου Θοδωρή Αλέκου που είχε λάβει 37,73%. Είχε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο με 14 συμβούλους.

Εκτός από πετυχημένος πολιτικός και επαγγελματίας, ήταν ένας άριστος οικογενειάρχης. 

Με τη σύζυγό του Ιωάννα, επίσης φαρμακοποιό, ευτύχησε να αποκτήσει τρεις κόρες και να χαρεί εγγόνια.

Ο Χρήστος Σινάνης ήταν ένας άνθρωπος τίμιος, καθαρός και ντόμπρος. Υπήρξε ειλικρινής πάντα και με όλους. Ίσως αυτό δεν άρεσε σε πολλούς, αλλά έτσι ήταν. 

Ήθελε μόνο την αλήθεια. Ήταν οραματιστής, αγαπούσε τον τόπο του και θυσίαζε όλο τον προσωπικό του χρόνο για να ασχοληθεί με αυτόν.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα 6:00 στον Ιερό μητροπολιτικό ναό Καλαμπάκας

Το amfilochia blog news  εκφράζει τα Συλλυπητήρια στους δικούς του και σε όλη την κοινωνία της Καλαμπάκας.

Να ξανακάνουμε άλλη μία υπενθύμιση πάνω σε αυτό το θέμα

1. Εμβολιαστείτε. Με όποιο εμβόλιο νοιώθετε πιο ασφαλείς, αλλά εμβολιαστείτε. Ακούστε την επιστήμη και μόνον αυτή.

2. Τηρήστε τα προβλεπόμενα μέτρα. Δεν είμαστε κάτι το διαφορετικό. 

Όλοι κολλάμε και κάποιοι δυστυχώς θα νοσήσουμε πιο βαριά.


3. Αν νοσήσετε, ρωτήστε το γιατρό σας και βασικά… ακούστε τον. 

Δεν είναι ντροπή να πάτε και μέχρι το νοσοκομείο αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Η υλοποίηση του έργου Open Mall βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων να βρίσκονται επί καθημερινής βά...