Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021

«Πασαρέλα» ο Παρθενώνας για χάρη του Dior με τις… ευλογίες της υπ. ΠολιτισμούΔεν έχουν τον... Dior τους


Με τις… ευλογίες της Λίνας Μενδώνη και του ΚΑΣ, η Ακρόπολη και άλλα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα μετατραπούν σε… πασαρέλες προς χάριν του οίκου μόδας Christian Dior!


Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε το αίτημα του διεθνούς οίκου μόδας για φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις στην Ακρόπολη και άλλους τέσσερις αρχαιολογικούς χώρους.

Εκτός από τον Παρθενώνα, στο πλαίσιο της συλλογής Dior «Cruise 2022», οι… μούσες του διάσημου οίκου θα φωτογραφηθούν στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα.

Η φωτογράφιση στην Ακρόπολη έχει προγραμματιστεί για τις 14 και 15 Ιουνίου, μπροστά στον Παρθενώνα και στο Ερέχθειο, θυμίζοντας ανάλογη φωτογράφιση που είχε γίνει πριν από 70 χρόνια, το 1951. Τότε, τα μοντέλα του Christian Dior είχαν φωτογραφηθεί κάτω από τις Καρυάτιδες. Εξάλλου, σήμερα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων θα συζητήσει και την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας της συλλογής «Cruise 2022» στις 17 Ιουνίου.


Πάντως, το ΚΑΣ έθεσε όρους για τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση στους αρχαιολογικούς χώρους. Ο οίκος μόδας έχει άδεια να φωτογραφίσει τα μοντέλα, όχι όμως και να τα βιντεοσκοπήσει.

«Μαντικές» ικανότητες

Μπορεί να κάνει κινηματογραφικές λήψεις στον χώρο, χωρίς όμως την παρουσία προσώπων στα πλάνα. Ενας άλλος όρος του ΚΑΣ ήταν οι κινηματογραφικές λήψεις, όπου αυτές γίνουν, να μην πραγματοποιηθούν εντός αρχαίων ναών. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο οίκος μόδας είχε προαναγγείλει εδώ και έναν μήνα, δηλαδή πολύ πριν από την έκδοση της απόφασης του ΚΑΣ, ότι θα χρησιμοποιήσει τους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους. Μάλλον θα είχε… μαντικές ικανότητες.


Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ξεσπάσει σάλος για το σπάσιμο της καραντίνας από τη σύζυγο του πρωθυπουργού, καθώς, εν μέσω λοκντάουν, είχε συνοδεύσει τα στελέχη του οίκου μόδας στην Καλαμάτα!

Απαντώντας στα σχόλια, τότε, κύκλοι του Μαξίμου είχαν αφήσει να διαρρεύσει πως «η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δεν πήγε στην Καλαμάτα για εκδρομή, αλλά κατόπιν της προβλεπόμενης έγγραφης άδειας από την Πολιτική Προστασία, συνοδεύοντας στελέχη του οίκου Dior, ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, που ήρθαν στη χώρα μας προκειμένου να ερευνήσουν, ύστερα από περιήγηση σε μουσεία, τη δυνατότητα η νέα τους κολεξιόν το 2021 να έχει αναφορά στην Ελλάδα, με αφορμή και τα 200 χρόνια από την Ανεξαρτησία».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Αιτωλοακαρνανίας Έυχεται σε όλα τα παιδιά των συναδέλφων τα οποία συμμετέχουν φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Αιτωλοακαρνανίας Έυχεται σε όλα τα παιδιά των συναδέλφων τα οποία συμμετέχουν φέτος στις Πανελλήνι...