Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Ο «fat boy» αποκάλυψε τη συμμορία που έκλεψε το πανάκριβο ρολόι επιχειρηματία στη Μύκονο



Λίγες ώρες μεθοδικής έρευνας χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Μυκόνου για να ταυτοποιήσουν τους τέσσερις Γαλλοαλγερινούς ληστές που άρπαξαν με βίαιο τρόπο το πανάκριβο ρολόι γνωστού Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, αφού είχαν ήδη στα χέρια τους τον 40χρονο υπέρβαρο τσιλιαδόρο της συμμορίας.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είναι Γάλλοι υπήκοοι με καταγωγή από την Αλγερία, οι οποίοι με το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν επισκέπτονται κοσμοπολίτικους προορισμούς και ξαφρίζουν ρολόγια και κοσμήματα μεγάλης αξίας, όπως το 103.000 ευρώ Patek Philippe Aquanaut του επιχειρηματία. Στη δικογραφία που απέστειλαν στην Εισαγγελία Σύρου οι αστυνομικοί περιγράφεται το modus operandi της σπείρας:

«Ο Osman Α., κινούμενος πεζός κατά μόνας, εντόπιζε τα υποψήφια θύματα που έφεραν ρολόγια πολυτελείας και τα επιτηρούσε διακριτικά έως ότου φτάσουν στο κατάλληλο σημείο ενημερώνοντας τηλεφωνικώς προφανώς με ιντερνετικές εφαρμογές τα έτερα μέλη, και εν συνεχεία αποχωρούσε ώστε να μη γίνεται αντιληπτός και να μην έχει καμία περαιτέρω εμπλοκή. Ακολούθως οι άλλοι προσέγγιζαν το θύμα και ο Hakim B. αρχικά απηύθυνε στο θύμα χαιρετισμό με χειραψία ώστε το θύμα να τείνει το χέρι που έφερε το ρολόι και στη συνέχεια ασκούσε βία σε βάρος του γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο και το στήθος. Στη συνέχεια ο Righi Μ. αφαιρούσε με αστραπιαίες κινήσεις το ρολόι, ενώ ο Mahdi A. βρισκόταν σε απόσταση επιτηρώντας τον χώρο και τις κινήσεις των άλλων μελών. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας τους και της οργάνωσης είναι ότι άμεσα μετά την τέλεση της πράξης τα επιχειρησιακά μέλη άλλαζαν ενδυμασία και αποχωρούσαν από τη Μύκονο με το πρώτο διαθέσιμο μέσο, ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς».

Στους Μύλους

Στην κατάθεση του επιχειρηματία που δημοσίευσε το protothema.gr περιγράφεται η επίθεση που δέχτηκε τα μεσάνυχτα της 20ής Μαΐου στους Μύλους, όταν τον πλησίασαν οι δύο ληστές και για να του αποσπάσουν την προσοχή ο ένας σήκωσε το χέρι του λέγοντάς του «high 5». Οταν το θύμα ανταπέδωσε αμήχανα τον χαιρετισμό, δέχτηκε γροθιές από τον δεύτερο, ενώ ο πρώτος τού άρπαξε το ρολόι.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα τον τσιλιαδόρο της συμμορίας με το ψευδώνυμο «fat boy» και τον συνέλαβαν την ώρα που περίμενε στο λιμάνι της Μυκόνου να επιβιβαστεί στο πλοίο για Πειραιά. Οι συνεργοί του είχαν ήδη προλάβει να φύγουν από το νησί, ωστόσο ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και διαβιβάστηκαν στην Ιντερπόλ.

«Εκτιμάται βάσιμα ότι οι κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη διεθνούς σπείρας που μεταβαίνουν σε τουριστικά μέρη με σκοπό τον εντοπισμό και την αρπαγή ρολογιών πολυτελείας από ανυποψίαστους τουρίστες» αναφέρεται στη δικογραφία.

Θύμα παρόμοιας σπείρας Ναπολιτάνων μαφιόζων είχε πέσει πέρυσι τον Αύγουστο η Λη Κανελλοπούλου, σύζυγος του «Mr Τιτάν» Νέλλου Κανελλόπουλου, όταν δέχτηκε επίθεση από έναν μασκοφόρο που την έριξε στο έδαφος και έβγαλε με πρωτοφανή βιαιότητα από το χέρι της το αξίας άνω των 50.000 ευρώ ρολόι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ρούλα Πισπιρίγκου: H απόφαση του δικαστηρίου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Περίπου 15 μήνες και περισσότερες από 100 συνεδριάσεις απαιτήθηκαν για να καταλήξουν ομόφωνα τακτικοί και λαϊκοί δικαστές πως η ...