Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

«Ύμνοι» του έγκλειστου στον Κορυδαλλό Μένιου για τη Νικολάου (video)

 

Μόλις 25 μέρες άντεξε μακριά από τη… δημοσιότητα μετά την προφυλάκισή του ο Μένιος Φουρθιώτης και ξέσπασε χθες όπως σας γράψαμε μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται! 


Με αφορμή την εξέτασή του από τους γιατρούς της φυλακής αλλά και του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρείου, ο παρουσιαστής ισχυρίστηκε ότι έχασε 12 κιλά, αναφέροντας ότι έχει μείνει 40.

«Υπάρχει μια μητέρα τώρα που ακούει. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο για να πάρω την αγωγή και να εξετάσουν πώς είναι η υγεία μου, καθώς είμαι περίπου έναν μήνα στις φυλακές. Οι γιατροί μού συνέστησαν να ακολουθήσω την ειδική αγωγή, να παρακολουθούμαι συχνά από τους γιατρούς» ανέφερε ο Μένιος Φουρθιώτης. Στην ίδια συνέντευξη αρνήθηκε ότι ζήτησε να νοσηλευτεί στο Δρομοκαΐτειο και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο για τις σχετικές δηλώσεις του.

«Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Γιαννάκος, δεν είναι ο γιατρός που με εξέτασε… Δεύτερον, το θέμα υγείας των κιλών υπάρχει από το 2008. 


Η κατάσταση έπρεπε να αντιμετωπιστεί, προκειμένου να λάβω την ειδική αγωγή για αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ζήτησα να νοσηλευτώ. 


Υπάρχει το έγγραφο από το Δρομοκαΐτειο, που μου συνέστησε να νοσηλευτώ. 


Με πήγαν στο Δρομοκαΐτειο, γιατί εδώ δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν έχω το δικαίωμα να πάω σε ιδιωτικό νοσοκομείο ή σε νοσοκομείο της επιλογής μου. Ακολουθήθηκε η διαδικασία όπως προβλέπεται κι έτσι πήγα στο νοσοκομείο που εφημέρευε» υποστήριξε.

Ο προφυλακισμένος τηλεστάρ απόρησε πώς βρέθηκε ο ιατρικός φάκελός του στα χέρια της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Γιαννάκο έναν επικίνδυνο άνθρωπο, που πρέπει να απομακρυνθεί από το πόστο του! «Ο κ. Γιαννάκος έχει παραβιάσει το θέμα του ιατρικού απορρήτου, ο οποίος ψεύδεται και δεν έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στον ιατρικό μου φάκελο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ έχουν λάβει γνώση το υπουργείο Υγείας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Δεν ακολουθεί ειδική διατροφή

Ως προς την καταγγελία ότι ζήτησε εμφιαλωμένο νερό και αρνήθηκε να πιει από ψύκτη, ο Μένιος Φουρθιώτης εξήγησε: «Ζήτησα ένα νερό. Δεν μου το πρόσφεραν στο Δρομοκαΐτειο. Επίσης, δεν μου ζήτησαν να νοσηλευτώ. Αντιθέτως, οι αστυνομικοί προσφέρθηκαν να μου δώσουν το δικό τους νερό».

Ως προς το… γάλα αμυγδάλου και τα κρουασάν που ζήτησε για πρωινό, ανέφερε πως πλέον δεν μπορεί να τα απολαύσει και δεν ακολουθεί ειδική διατροφή.

 

 Ο παρουσιαστής υποστήριξε ότι δεν έχει ειδική μεταχείριση στις φυλακές, καθώς η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου έχουν κάνει… εξαιρετική προσπάθεια στο σωφρονιστικό ίδρυμα και προσπαθούν καθημερινά ώστε οι συνθήκες των κρατουμένων να είναι αξιοπρεπέστατες.

 

 «Οι άνθρωποι είναι από πάνω όλη μέρα.

Εχουν να διαχειριστούν μια πολύ μεγάλη και δύσκολη φυλακή» δήλωσε.

Ωστόσο ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό για τη «στημένη» επίθεση έξω από το σπίτι του, για την οποία έχει προφυλακιστεί. 

 

«Επέλεξα τόσον καιρό τόσο εγώ όσο και οι δικηγόροι να μη δημοσιοποιήσουμε τα θέματα της δικογραφίας.

 

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε αυτό που έπρεπε. Τη σέβομαι, της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και θα κάνει τη δουλειά της» ισχυρίστηκε.

«Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι παραθεριστικός χώρος για κάθε ψώνιο!»

«Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι παραθεριστικός χώρος για κάθε ψώνιο!» σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος με αφορμή τα «τερτίπια» του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπεσε από το… κρεβάτι του στις Φυλακές Κορυδαλλού και ζήτησε να εξεταστεί από γιατρούς.

Σχολιάζοντας την απόρριψη της νοσηλείας του τηλεπαρουσιαστή από τους γιατρούς του Δρομοκαΐτειου, ο κ. Γιαννάκος θυμήθηκε τα… καμώματα της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκυς Σταμάτη.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη. 

 

Εχουμε τραυματική εμπειρία από προηγούμενους επωνύμους, όπως η κυρία Βίκυ Σταμάτη. Νοσηλεύτηκαν επί μακρόν, αναστάτωσαν τη λειτουργία του νοσοκομείου με τα προνόμια που ζητούσαν να έχουν. Μας έβλεπε ως υπηρετικό προσωπικό» δήλωσε στο Open ο κ. Γιαννάκος και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Φουρθιώτης από την πρώτη στιγμή έδειξε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Ζήτησε νερό, του πήγαμε από τον ψύκτη, ήθελε εμφιαλωμένο νερό. 

 

Ζήταγε τα παραπεμπτικά του σε φάκελο. Ελεγε ότι έχασε κιλά στη φυλακή και ότι θα πρέπει να έρθει στο Δρομοκαΐτειο να ξεκουραστεί.

 Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι παραθεριστικός χώρος για κάθε ψώνιο. Συνήθως είναι προθάλαμος για αποφυλάκιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Ολυμπιακή Φλόγα και εκδήλωση προς τιμή του αδελφοποιημένου Δήμου Μόρφουστην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα και τιμά τον αδελφοποιημένο Δήμο Μόρφου από την Κύπρο την Πέμπτη,...