Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Απάτη με φρουρό της Προέδρου: «Εμφανιζόταν ως φίλος εισαγγελέα και μου έφαγε 545.000 ευρώ και ένα Rolex»

Στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών Αρχών βρίσκεται ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στη φρουρά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και ο οποίος φέρεται ότι «έγδυσε» ομογενή επιχειρηματία αποσπώντας του με διάφορες προφάσεις το συνολικό ποσό των 545.000 ευρώ, καθώς και ένα πανάκριβο Rolex!

Οπως αποκάλυψε ο συνήγορος του ομογενούς, που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη με αγωγές και μηνύσεις, «πρόκειται για έναν επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική επιφάνεια». 


Σύμφωνα με τον ίδιο, η γνωριμία του ομογενούς με τον αστυνομικό έγινε μέσω του σοφέρ του, ο οποίος τού είπε ότι έχει «σχέσεις» με έναν «εισαγγελέα» και ότι αν ήθελε μπορούσε να τους γνωρίσει, όπως και έγινε.

«Είχαν κάποιες τυπικές επαφές και κάποια στιγμή ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τον “εισαγγελέα” ότι ένας φίλος του που διαμένει στο εξωτερικό ήθελε να πολιτογραφηθεί ως Ελληνας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορος του επιχειρηματία, συμπληρώνοντας ότι ο δήθεν εισαγγελέας πήρε τα χρήματα σε δόσεις με τους εξής παρακάτω τρόπους:

Το 2019, με την πρόφαση ότι θα βοηθούσε τον ομογενή φίλο του μηνυτή να προσπεράσει τη χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται για να εξασφαλιστεί η ελληνική υπηκοότητα, τού απέσπασε 250.000 ευρώ.


«Προσωπική γνωριμία»
Σε δεύτερο χρόνο, πήρε «ζεστά» 50.000 ευρώ, για να μεσολαβήσει ώστε να ξεπεραστούν δήθεν «τυπικά θέματα που προέκυψαν», δίχως να διευκρινίζεται ποια είναι αυτά, ενώ τον Ιούνιο του 2020 του απέσπασε το ποσό των 195.000 ευρώ, για να τον βοηθήσει σε φορολογικό έλεγχο που διατάχθηκε σε εταιρία του. Μάλιστα, για να τον πείσει, ο αστυνομικός τού είπε ότι έχει «προσωπική γνωριμία και φιλία» με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα!

Τέλος, ο αστυνομικός φέρεται ότι πήρε από τον μηνυτή 50.000 ευρώ, δήθεν για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει και πάλι «κάποια τυπικά θέματα που προέκυψαν» κατά τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου, ενώ πήρε «δώρο» και ένα ρολόι Rοlex με πράσινο καντράν, που υποτίθεται ότι θα το έδινε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή δεν μπορούσε να βρει ίδιο στην Ελλάδα!

Μάλιστα, ο δικηγόρος ανέφερε ότι έχει ηχογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί συζήτησή του με τον αντίδικο του επιχειρηματία, στον οποίον ακούγεται να λέει ότι «είναι μπροστινός» και ότι τον έβαλαν άλλοι στην κομπίνα. Ο αστυνομικός από την πλευρά του, αρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του και υποστήριξε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό, προσθέτοντας μεταξύ άλλων:


«Δεν έχω πάρει αυτά τα χρήματα και έχω αποδείξεις. 

Αλλωστε, ο τρόπος ζωής μου δείχνει πως δεν έχω αυτά τα χρήματα. 


Δεν αντιστοιχεί στον τρόπο ζωής μου.


 Θα το δείξει η Δικαιοσύνη.

 Δεν είμαι ηθικός αυτουργός των πράξεων».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αστυνομικός μπήκε στη φρουρά της ΠτΔ στις 20 Απριλίου του 2020 και στις 17 Ιουλίου αποχώρησε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για φωτιά σε μονοκατοικία

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/04) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μονοκα...