Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Βίντεο τρόμου: Εξευτελισμοί και βασανιστήρια σε γηροκομείο κολαστήριο στη βόρεια Ελλάδα

 


Νέα υπόθεση κακοποίησης ηλικιωμένων σε γηροκομείο της βόρειας Ελλάδας έφερε στο φως η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, σχεδόν έναν μήνα μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά.

Οπως φαίνεται στα σχετικά βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, νοσηλευτές εκμεταλλεύονται την αδυναμία των ηλικιωμένων, τους χλευάζουν με χειρονομίες, γελούν μαζί τους και τους κάνουν τηλεφωνικές φάρσες παριστάνοντας τα παιδιά τους. Μάλιστα, δεν διστάζουν να τους ζητούν ακόμη και χρήματα, χρησιμοποιώντας τα ονόματα παιδιών και συγγενών τους, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούν τα αίσχη τους, τα οποία στη συνέχεια μοιράζονται μεταξύ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

«Τι κάνεις, μαμά μου; Θέλω λεφτά» ακούγεται στο ένα από τα δύο βίντεο της ντροπής να λέει μια νοσηλεύτρια, υποκρινόμενη την κόρη μιας ανήμπορης ηλικιωμένης γυναίκας.

Αγανάκτηση

Τα αποκαλυπτικά στιγμιότυπα με την κακοποίηση των γερόντων στη βόρεια Ελλάδα κάνουν το τελευταίο 24ωρο τον γύρο του διαδικτύου, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους και να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των νοσηλευτών.

Τον ασκό του Αιόλου για τα γηροκομεία-κολαστήρια άνοιξε η υπόθεση με τους πολυάριθμους μυστηριώδεις θανάτους σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Χανιά. Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται πλέον σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι θάνατοι αυτοί σχετίζονται με κακομεταχείριση ηλικιωμένων στα όρια του βασανισμού και με φαρμακευτικές αγωγές που δεν έπρεπε να δίδονται. Και όλα αυτά με στόχο τα περιουσιακά στοιχεία των γερόντων και κυρίως των ακινήτων τους.

«Πειστήκαμε όταν είδαμε τις ωραίες φωτογραφίες του γηροκομείου στο διαδίκτυο, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως ήταν το τυράκι για τη φάκα. Η μητέρα μου πριν μπει εκεί περπατούσε και έπαιρνε μόνο φάρμακα για διαβητικούς. Δυστυχώς, η φροντίδα που έδειχναν ήταν αναπηρικό καρότσι, καθετήρας και ένα άτομο δεμένο σε μία καρέκλα» ανέφερε η κόρη μιας ηλικιωμένης που κατέληξε εντός του γηροκομείου.

Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας Χρυσή Λιονάκη παραδέχεται πως τα βράδια ήταν υπεύθυνος μόνο ένας υπάλληλος για σχεδόν 50 ανθρώπους και ισχυρίζεται πως όσοι πέθαναν ήταν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που πήγαν στη μονάδα σε προθανάτιο στάδιο. «Θα απολογούμαι εγώ επειδή επέλεξε ο Χάρος να τους πάρει;» διερωτήθηκε κυνικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο «Φως στο τούνελ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κατερίνα Ρίζου: Επίσκεψη σε Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας Πρεβέζης, Γενικό νοσοκομείο Άρτας.

Την ευκαιρία να συζητήσει σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας, που αφορούν στην ενδοχώρα είχε η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κ...