Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021

Ούτε ένας που να ξέρει από ηλεκτρονικό ε΄γκλημα στην Κέρκυρα - καταγγελία αναγνώστη

 

Δημοσιεύουμε κείμενο - καταγγελία αναγνώστη του Σας στέλνω αυτό το μήνυμα επειδή γνωρίζω ότι η ιστοσελίδα σας έχει ιδιαίτερη

Πρόσφατα επισκέφτηκα την Ασφάλεια Κέρκυρας για προσωπική μου υπόθεση που αφορά ηλεκτρονικό έγκλημα και με ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. 


Ο Αξιωματικός υπηρεσίας που με υποδέχτηκε ( ευγενεστατος) δεν γνώριζε πως να χειριστεί την υπόθεση. Κατέγραψε την καταγγελία μου και μου είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βρεθεί ο δράστης, παρόλο που, όπως μου τόνισε, δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για το ηλεκτρονικό έγκλημα και ότι την δεδομένη χρονική περίοδο δεν υπάρχει κάποιος άλλος αστυνομικός που να έχει τις γνώσεις να χειριστεί την υπόθεση μου. 

Επειδή, γνωρίζω ότι το αρχηγείο της αστυνομίας έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην καταπολέμηση ηλεκτρονικων εγκλημάτων, δημιουργώντας μια υπηρεσία πρότυπο στην Αθήνα, του εξέφρασα την εύλογη απορία μου πως γίνεται στο νησί της Κέρκυρας να μην υπάρχει κάποιος άλλος αρμόδιος με τέτοια θέματα αστυνομικός. 

Τότε ο Αξιωματικός υπηρεσίας μου απάντησε ευθαρσώς ότι υπήρχαν δύο αστυνομικοί, "σύνδεσμοι" όπως μου τους αποκάλεσε, εκ των οποίων ο ένας έφυγε με μετάθεση εκτός Κέρκυρας και ο άλλος μετακινήθηκε από την Ασφάλεια σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης. 

Μάλιστα, όπως μου επεσήμανε, ουδείς άλλος αστυνομικός θα μπορούσε να τον βοηθήσει στην Κέρκυρα, ακόμα και αν απευθυνόταν σε περιφερειακό αστυνομικό τμήμα. 

Και ερωτω: 

1. Είναι δυνατόν σε ενα τόσο μεγάλο νησί όπως αυτό της Κέρκυρας να μην υπάρχει κάποιος αρμόδιος αστυνομικός που να ξέρει να χειρίζεται υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος; 

2. Ο διοικητής της Ασφάλειας τι ενδιαφέρον έχει δείξει για την αντικατάσταση των δύο αρμοδίων;

3. Το αρχηγείο της αστυνομίας γνωρίζει ότι στην Κέρκυρα δεν υπάρχουν αστυνομικοί που να γνωρίζουν από θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος ώστε να προχωρήσει στην αναπλήρωση των αστυνομικών που μετατέθηκαν;

Στη σημερινή εποχή που το ηλεκτρονικό έγκλημα "καλπάζει", είναι αδιανόητο να μην μπορεί ο πολίτης να βρει το δίκιο του επειδή κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για την προστασία του. 

Για την ιστορία, η δική μου υπόθεση λιμνάζει στα νερά της γραφειοκρατίας και απ' ότι έχω ενημερωθεί, μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχει καμία πρόοδος στην κατεύθυνση των ερευνών.

Ένας αγανακτισμένος πολίτης!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΟΚ ΣΤΟ EURO 2020

Στον αγώνα Δανία Φινλανδία   στο 44ο λεπτό κατέρρευσε ο παίκτης της Δανία.ς ο έρικσεν Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τους αρμόδιο...