Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Να κι ένα ωραίο νέο: μαθητές σε σχολείο Ξάνθης κάνουν σήμερα Παρασκευή 4/06/2021 αποχή από τα μαθήματά τους, σε ένδειξη συμπαράστασης σε συμμαθήτριά τους που δέχθηκε σεξουαλική επίθεση. 

Η αποχή τους είναι ταυτόχρονα διαμαρτυρία προς την Διεύθυνση του σχολείου που αδιαφόρησε για την καταγγελία της μαθήτριας, λέγοντας ότι η μαθήτρια-θύμα "ήταν ντυμένη προκλητικά". 

Η σεξουαλική επίθεση έγινε ως εξής: ο μαθητής επιτέθηκε σεξουαλικά στην κοπέλα, αφού την απομόνωσε μέσα σε αίθουσα κλειδώνοντας πίσω του την πόρτα. 



Τα κλάματα του θύματος άκουσε άλλο κορίτσι που περνούσε έξω από την αίθουσα και με βοήθεια τρίτων άνοιξαν την πόρτα και το περιστατικό έληξε. 



Η καταγγελία έγινε αμέσως από το σύνολο των παρευρισκόμενων, όμως η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος διδασκόντων απο κοινού, έριξαν το βάρος όχι στον δράστη αλλά στο θύμα και το ντύσιμό του. 


Το 15μελές συμβούλιο των μαθητών αποφάσισε αμέσως την σημερινή αποχή λέγοντας οτι η στάση του σχολείου διαιωνίζει πατριαρχικά στερεότυπα για τις γυναίκες και έμμεσα επιβραβεύει την σεξουαλική βία κατά των γυναικών. 

Απο εμάς μπράβο στα παιδιά που έχουν κατανοήσει ότι οποιοδήποτε γυναικείο ντύσιμο δεν ισούται με "ελευθέρας" προς τα αντρικά χέρια που απλώνονται. 

Μπράβο που κατάλαβαν ότι η αλληλεγγύη έχει δύναμη. 
Μπράβο που αντέδρασαν τόσο γρήγορα. 



Κι ευχαριστούμε πολύ που επιτέλους μας χάρισαν ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, μέσα στην τόση μαυρίλα που βιώνουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Βασίλης Τσάρκος στην Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

«Πολιτικές που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι ούτε παραγωγικές για τον τουρισμό, ούτε χρή...