Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Αγριεύουν τα πράγματα με την παραβατικότητα των ανηλίκων, που δείχνει να μην μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά

 

Για μία ακόμη φορά, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να εντοπίσουν μια συμμορία μικρών παιδιών, που λήστεψαν με την απειλή μαχαιριών συνομηλίκους τους σε ένα ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο σημείο της Αγίας Παρασκευής.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9 το βράδυ της Κυριακής μέσα στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου, που συνορεύει με το 13ο Νηπιαγωγείο, στην οδό Παπαρρηγοπούλου.

Στα γηπεδάκια του σχολείου έπαιζαν αρκετά παιδιά, όταν εμφανίστηκε μια ομάδα πιτσιρικάδων οι οποίοι απείλησαν με μαχαίρια κάποια από τα παιδιά και τους ζήτησαν χρήματα.

 Τελικά, η «άγουρη» συμμορία απομόνωσε ένα από τα παιδιά και του άρπαξε 10 ευρώ που είχε μαζί του, πάντα με την απειλή μαχαιριών.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια πολλών παιδιών, που παρακολουθούσαν τρομοκρατημένα τη σκηνή. Μετά τη φυγή της συμμορίας, τα παιδιά ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν ένα περιπολικό, άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αλλά και αναστατωμένοι γονείς.

Με βάση τις περιγραφές, οι αστυνομικοί κινήθηκαν γρήγορα και λίγο αργότερα συνέλαβαν έναν 13χρονο και έναν 15χρονο, που φέρεται ότι συμμετείχαν στη ληστρική συμμορία και οι οποίοι μάλιστα στην κατοχή τους είχαν τρία μαχαίρια!

Προανάκριση για το ανησυχητικό περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Αγίας Παρασκευής.

 Η νέα επίθεση με δράστες ανηλίκους προστίθεται σε μια σειρά περιστατικών το τελευταίο διάστημα, κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Αστυνομία, αλλά και ανασφάλεια στις γειτονιές.

Πρόκειται σαφώς για ένα σύνθετο πρόβλημα, που, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η Αστυνομία δεν μπορεί να λύσει από μόνη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αμφιλοχιας

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023 και την υπ’ αριθ. ...