Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΒΟΥΗ ΛΑΟΥ

 

Το να παραιτείται ο υπεύθυνος του τμήματος προμηθειών ενός δήμου, ένα μόλις μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει:

 

1. Είτε ότι έφριξε με αυτά που διαπίστωσε, κατάλαβε ότι "παίζονται περίεργα παιχνίδια" και φοβήθηκε να μπλέξει σε δικαστικές και άλλες περιπέτειες

 

 

2. Είτε ότι κάποιοι παρέμβαιναν στο έργο του βάζοντας του εμπόδια, του ασκούσαν πιέσεις και δεν τον άφηναν να λειτουργήσει, αφαιρώντας του μέσα και προσωπικό.

 

 

Τρίτος λόγος δεν υπάρχει, ότι και να ισχυρισθούν.

 

Και μάλιστα όταν πρόκειται για πολύ "κοντινό" πρόσωπο της δημοτικής αρχής, που ήρθε επειγόντως με μετάταξη από υπηρεσία άλλης πόλης για ν' αναλάβει ένα τόσο νευραλγικό πόστο.

 

 Όπου και να τοποθετηθεί τώρα, σίγουρα έδειξε ότι αρνείται να συμμετέχει στο τμήμα που ασχολείται με τις προμήθειες.

 

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

 

Ας αναρωτηθεί ο καθένας τους εύλογους λόγους που οδήγησαν σ' αυτήν την παραίτηση- μέσα σ' ένα μήνα- και ας δώσει τις πιο εύλογες απαντήσεις.

Βουίζει η κοινωνία, φωνάζουν οι δημότες, διαμαρτύρονται στις κοινότητες. Βέβαια τα τοπικά μέσα ενημέρωσης...τσιμουδιά γι' αυτά τα θέματα. Κουβέντα.

 

 

Καλύτερο "δώρο" για την επέτειο των δύο ετών από την εκλογή της ανικανότερης πολιτικά δημοτικής αρχής, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ηχηρότατο το χαστούκι.

Τόση φθορά, τόση ανυπαρξία και τόση απραξία, πρέπει ν' αποτελεί πανελλαδική πρωτιά του δήμου μας, την ώρα που οι διπλανοί δήμοι κάνουν άλματα προόδου.

Αλλά, θα μου πείτε, το συντριβάνι να λειτουργεί και οι "κολλητοί" να βολεύονται...

 

Τα υπόλοιπα άστα.

 

Εμείς τα λέγαμε από την αρχή. Τα περιμέναμε. Άλλοι ζητούσαν περίοδο χάριτος. Και τα χειρότερα έρχονται...

 

Άγγελος Χριστοδούλου  Δικηγόρος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Την Πέμπτη η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, την Πέμπτη 25 Απρ...