Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ψυχικό: Για τις θυρίδες ψάχνουν υπάλληλο που έφυγε με εθελούσια έξοδο από την τράπεζα







Σε υπάλληλο που έχει ήδη αποχωρήσει με εθελούσια έξοδο από την τράπεζα, στρέφει τις έρευνες του το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την καθυστερημένη διαπίστωση ότι από τις 1.400 θυρίδες του υποκαταστήματος της Λ. Κηφισίας στο Ψυχικό, οι τέσσερις έχουν αδειάσει.



 Η επιλεκτική παραβίαση στις θυρίδες αυτές που ανήκουν σε οικογένειες μεγαλοεπιχειρηματιών δεν αφήνει κανένα περιθώριο για δεύτερη σκέψη, αλλά επειδή με εθελουσία δεν έχει αποχωρήσει μόνο ένας υπάλληλος, οι διωκτικές αρχές επιδιώκουν να ξεχωρίσουν τον «ένοχο», αν και στον τομέα αυτό της τράπεζας κάθε φορά επιφορτίζεται μόνο ένας υπάλληλος πέραν του διευθυντή που οφείλει να έχει εικόνα για το τι μπορεί να συμβαίνει στο υποκατάστημά του.


Δεν τον «κοιτούσαν» κάμερες

Οι θυρίδες βρίσκονται εγκατεστημένες στο υπόγειο και έχει αποκλειστεί η περίπτωση ο δράστης ή οι δράστες να χρησιμοποίησαν ως έξοδο διαφυγής την πλαϊνή είσοδο ή το υπόγειο πάρκινγκ. Τα σκαλιά του υπογείου όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες βρίσκονται τέρμα στο βάθος του μεγάλου ισογείου και αυτό έδινε και δίνει τη δυνατότητα στον «επισκέπτη» να κινείται χωρίς να έχει την αίσθηση πως των παρακολουθούν τα αδιάκριτα βλέμματα των συναδέλφων του.


Εξάλλου γνώριζε πως στο δωμάτιο που είναι εγκατεστημένες οι θυρίδες απαγορεύεται ρητά να υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καθώς αυτό επιτάσσουν οι κανόνες της εμπιστευτικότητας προς τον πελάτη που προσέρχεται να αφαιρέσει ή να προσθέσει πολύτιμα αντικείμενα στη θυρίδα του. 


Το μειονέκτημα αυτής της υπόθεσης που στήθηκε στα πρότυπα αντίστοιχου «ριφιφί» της Θεσσαλονίκης, είναι ο δράστης να έχει βάλει το χεράκι του μήνες ή και κάποια χρόνια πριν, αφού ως γνωστό πολλοί πελάτες συνηθίζουν να επισκέπτονται το χώρο πολύ σπάνια. 


Πάντως με εξαίρεση την οικογένεια μεγάλου εισαγωγέα αυτοκινήτων, θύμα της κλοπής έπεσε και η μητέρα δημοτικής συμβούλου που αυτή την περίοδο εκτελεί χρέη αντιδημάρχου οικονομικών.


Πηγή  newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έκτακτο Παραιτήθηκαν οι Δύο υπουργοί της κυβέρνησης Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Μπρατάκος,

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον...