Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Ο Κώστας Κοπίδης για τα δημοτικά τέλη του Δήμου Αμφιλοχίας το 2021

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 16/12/2020 προτείναμε μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού, κάνοντας απόλυτα ρεαλιστικές και βιώσιμες προτάσεις, αφού στη δύσκολη αυτή συγκυρία της επιδημικής κρίσης, που εκτός όλων των άλλων συνεπειών στις ζωές μας, έχει τεράστιες επιπτώσεις και στην οικονομία, με τις αντοχές των δημοτών μας να έχουν επηρεαστεί δραματικά, και την ύφεση στο απόγειό της, καθώς όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν επηρεαστεί.


Με δεδομένο λοιπόν ότι από τις διορθωτικές δηλώσεις των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών, προέκυψε ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων που αντιστοιχεί σε 98.124 τ.μ. και άρα επιπλέον έσοδα για το Δήμο 110.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, προτείναμε αυτά τα χρήματα να περάσουν απευθείας στους δημότες μας, με αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών (ποσοστό 10%).

 
Παράλληλα ο Δήμος Αμφιλοχίας έχει εισπράξει όλο το προηγούμενο διάστημα το ποσό των 180.486 ευρώ, από την έκτακτη επιχορήγηση λόγω επιπτώσεων covid, με τη δυνατότητα να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ανταποδοτικές του υπηρεσίες.

Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος ειδικά αυτή την περίοδο, η ανάλογη μείωση στα δημοτικά τέλη, από τα επιπλέον έσοδα που δημιουργήθηκαν.

Αντίθετα η Δημοτική αρχή και οι συνεργαζόμενες με αυτή παρατάξεις δεν ψήφισαν τη μείωση των τελών, ενώ πολλοί Δήμοι της χώρας προχωρούν σε μειώσεις των δημοτικών τους τελών, μετά τα επιπλέον έσοδα που δημιουργήθηκαν και προϋπολογίζει, συγκριτικά με τα απολογιστικά στοιχεία του έτους 2019 αυξημένα έξοδα, σε ηλεκτρικό ρεύμα, σε συντηρήσεις αυτοκινήτων και σε καύσιμα, ειδικά όταν τα τελευταία έχουν μειωθεί κατά 30% περίπου από το έτος 2019.

Ταυτόχρονα καθόρισε το νέο τιμολόγιο αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα Μενιδίου, με τιμές υπερβολικές από κάθε άποψη, τόσο στα πάγια τέλη όσο και στις κλίμακες χρέωσης, αφού καλεί τους δημότες να πληρώσουν έως και 181% επί του ποσού κατανάλωσης νερού.


 
Στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες , ο Δήμος μας μπορεί και οφείλει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και όχι να λειτουργεί σαν κερδοσκοπική επιχείρηση, στηρίζοντας εμπράκτως όλους τους συμπολίτες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άρτα : Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Δίνεται λύση στο χρόνιο αίτημα του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού - ΑΡΤΑ Με ομόφωνη απόφαση,  εγκρίθηκε στο Δημοτικό Σ...