Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Μορφή επιδημίας παίρνει η παράνομη καταγραφή γυναικών


Σεξουαλική παρενόχληση, διαπόμπευση, παράνομη καταγραφή, «ροζ» βίντεο.


Είναι μερικές από τις λέξεις της καθημερινότητας που περιγράφουν τον εφιάλτη που ζουν χιλιάδες κοπέλες όταν ξαφνικά βλέπουν φωτογραφίες τους ή βίντεο να γίνονται υλικό προς τέρψη ηδονοβλεψιών ή αντικείμενο εκβιασμού και εκδίκησης.

«Σηκώθηκα να πετάξω ένα χαρτί στον κάδο και ένας συμμαθητής μου, του είχαν πει και εξωσχολικοί και από το σχολείο ότι θέλαν φωτογραφία ένα επίμαχο σημείο του σώματός μου, τα οπίσθιά μου, τα οποία εγώ ήμουν ντυμένη και με τράβηξε φωτογραφία χωρίς να το ξέρω και την έστειλε σε εξωσχολικούς οι οποίοι ήταν και ενήλικες», δηλώνει στο LIVE NEWS θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Εφιάλτης για χιλιάδες γυναίκες η παράνομη καταγραφή

Η κοπέλα που μίλησε στο LIVE NEWS είδε το κορμί της να γίνεται φέιγ βολάν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό.

«Κοπέλες που επικοινωνούν μαζί μας ζητούν βοήθεια και λένε θα με σκοτώσει η μάνα μου. 

Έχουν ενοχή», λέει η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια CSI Institute.

Κοπέλες γίνονται, παρά τη θέλησή τους, στόχοι παντού. Στο διαδίκτυο μέσα σε λίγα λεπτά βρίσκουμε σε γνωστή πλατφόρμα φωτογραφίες με τίτλο: «καυτό σήκωμα φούστας στο μετρό της Αθήνας».

«Υπάρχει ντροπή που κρατάει κλειστά τα στόματα»

Η εμπειρία τής κοπέλας που μίλησε στο LIVE NEWS την πείσμωσε. 

Η ίδια καλεί κάθε κοπέλα να μην σωπαίνει, όμως ακόμα και η πιο στενή της φίλη, όταν έμαθε πως είχε καταγραφεί κρυφά προσωπική της συνεύρεση, δεν τόλμησε να της το αποκαλύψει παρά μόνο μετά από δύο χρόνια.

«Το έμαθε η αδελφή της κοπέλας που της το έστειλε ένας φίλος της, φαντάζεστε πως είναι να κρύψει μία κάμερα κάποιος να είναι το αγόρι σου και να μην το ξέρεις και εκδικητικά μετά όταν χωρίσεις να το διαδώσει;»

Μορφή επιδημίας η παράνομη καταγραφή

Οι φωτογράφοι της προσωπικής ζωής υπάρχουν παντού.

«Για να μπει ένα τέλος πρέπει να επέμβει το κράτος, δηλαδή να έχουν επιπτώσεις αυτοί που τα κάνουν αυτά».

Η κάμερα μπορεί να περιμένει το επόμενο θύμα της ακόμα και στο βαγόνι του μετρό, υπάρχει ολόκληρη κατηγορία με τίτλο: «σηκωμένες φούστες στην Ελλάδα» και φωτογραφία από βαγόνι συρμού, ενώ σε άλλο site η κατηγορία ονομάζεται: «Αθήνα, μετρό, σηκωμένες φούστες», δείχνοντας πως κάποιος πρέπει να κατεβάσει μία και καλή όλο αυτό το υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποτρόπαιο θέαμα χελωνών σε κάδο απορριμμάτων στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας

Εξοργίστηκαν κάτοικοι του Χαλκιόπουλου τού Δήμου Αμφιλοχίας από το αποτρόπαιο θέαμα χελωνών σε κάδο απορριμμάτων. Είχε και στο π...