Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Στο Live News ο πρώτος Έλληνας γιατρός που εμβολιάστηκε στην Σκωτία – «Νιώθω καλά» (video)

 


Ο κορονοϊός βρήκε τον… δάσκαλό του; Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του Covid αποτελούν γεγονός, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες να μπει τέλος στον εφιάλτη που βιώνει η ανθρωπότητα.

Ο κορονοϊός δεν παίζει πλέον μόνος του. Στο MEGA και στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πρώτος Έλληνας γιατρός που έκανε το εμβόλιο στην Σκωτία.

«Δεν ξέρω αν έχει φυτρώσει τίποτα, αλλά νιώθω μια χαρά», λέει αστειευόμενος ο Πέτρος Τσαφρακίδης, ουρολόγος στο Victoria Hospital Fife.

Όπως τονίζει ο κ. Τσαφρακίδης, ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ανήκει στην ομάδα των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορονοϊό.

«Την πρώτη μέρα των εμβολιασμών υπήρξε μια σύγχυση», αναφέρει περιγράφοντας τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ σημειώνει ότι αν και το εμβόλιο είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο και δεν έχει πάρει έγκριση από την ΕΕ, δε δίστασε να το κάνει.

«Η επιλογή ήταν προσωπική και μου δόθηκε η ευκαιρία και το έκανα», εξηγεί

Δύο από τους συναδέλφους του, ωστόσο, παρουσίασαν ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις: «Υπήρχαν δύο άτομα που έκαναν αλλεργική αντίδραση αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν».

Ο Πέτρος Τσαφρακίδης σημείωσε ότι «χρειάζεται χρόνος και αξιολόγηση», όσον αφορά τα συμπτώματα και τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, του πρώτου Έλληνα γιατρού που εμβολιάστηκε:

 

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες από τον βρετανικό ΕΟΦ – Εγκρίθηκε το εμβόλιο στον Καναδά

Να μην κάνει το εμβόλιο όποιος έχει ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων συστήνουν οι Ρυθμιστικές Αρχές της Βρετανίας. Τη δεύτερη μέρα των εμβολιασμών, δύο υγειονομικοί παρουσίασαν έντονες αλλεργικές αντιδράσεις, ωστόσο η ανάρρωσή τους προχωρά ικανοποιητικά.

Στο μεταξύ, ο Καναδάς έγινε η δεύτερη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο, με τους αξιωματούχους του κλάδου Υγείας να χαιρετίζουν την κίνηση ως ένα «κρίσιμο ορόσημο στη μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία».

Συνολικά, ωστόσο, η καναδική κυβέρνηση αγόρασε 20 εκατομμύρια δόσεις και στόχος της είναι να προμηθευτεί 56 εκατομμύρια το συντομότερο δυνατό.

Κορονοϊός: Θέμα ωρών η έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ

Θέμα ωρών είναι η έγκριση του εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον εκλεγμένο πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να δηλώνει πως στις πρώτες 100 ημέρες θα εμβολιαστούν περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δημοσίευσε έγγραφα τα οποία αναφέρουν ότι τα στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του για έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Νετανιάxου: «Θα κάνω πρώτος το εμβόλιο»

Ο ίδιος ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, υποδέχθηκε το πρώτο αεροσκάφος που έφτασε στο Ισραήλ την Τετάρτη, μεταφέροντας περίπου 3.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα είναι ο ίδιος που θα εμβολιαστεί πρώτος στη χώρα.

Η χώρα αναμένεται να ξεκινήσει τους εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου.

πηγή: MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σε φάση υλοποίησης τα ψηφιακά ιδρώμετρα για την πόλη της Αμφιλοχίας

Σε φάση υλοποίησης αναμένεται να εισέλθει το  έργο « Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών Υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματο...