Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

"Οικογενειακή τραγωδία " ονομάζεται η γυναικοκτονία στην Αγία Βαρβάρα. Γιατι άραγε;

 

"Οικογενειακή τραγωδία " ονομάζεται η γυναικοκτονία στην Αγία Βαρβάρα. Γιατι άραγε; Μάλλον επειδή ο δράστης συνελήφθη και θα φυλακιστεί. Όχι επειδή η γυναίκα είναι νεκρή, δεν νομίζω ότι αυτό εννοεί κανείς. Γιατι αυτό εδώ δεν είναι ένα περιστατικό, είναι το τέλος μιας 30 χρονης τραγωδίας : ξύλο, ξύλο και ξανά ξύλο, στην γυναίκα, στις κόρες, ξύλο γενικώς.

 


 Ποιος νοιαστηκε όλα αυτά τα χρόνια και ποιος βοήθησε τις 3 γυναίκες να γλυτώσουν; Κανείς φυσικά , ξέρουμε τι τους έλεγαν όλοι:

 

 

- Κάνε υπομονή, θα χαλάσεις το σπίτι σου; Με το καλό να του μιλάς, άντρας είναι, αν του πας κόντρα νομίζει πως τον υποτιμάς. Μην το τραβάς το σκοινί, δεν θα τα καταφέρεις χωρίς αυτόν. Έχεις και δύο παιδιά, μην το ξεχνάς. Πού θα πας μόνη σου; Εξαλλου τα παιδιά χρειάζονται τον πατέρα τους.

 

 

- Κάντε υπομονή, ο μπαμπάς σας είναι νευρικός, αλλά είναι καλός κατά βάθος. Μην του πάτε κόντρα, είστε μικρές κι είναι μεγαλύτερος .

 

Υπομονή, θα περάσουν τα χρόνια, θα παντρευτείτε και θα φύγετε από εδώ.

 

 

Η τραγωδία λοιπόν ήταν διαρκείας, 30 χρόνια κράτησε ή και περισσότερα. Αυτό ήταν το τέλος της.

 

Ο δράστης έχει λέει μετανιώσει .

 

 Που το παρατραβηξε και θα πάει φυλακή, φαντάζομαι.

 

Όχι για όσα έκανε τόσα χρόνια, αν είχε μετανιώσει γι αυτά, δεν θα είχε σκοτώσει την γυναίκα. Θα έλεγε "νισάφι, της έφαγα το συκώτι, ας την αφήσω να ζήσει ήσυχη 10 χρόνια πριν πεθάνει ". Φυσικά αυτά δεν τα λέει κανείς κακοποιητης για καμιά γυναίκα, γιατί να το έλεγε αυτός για τούτη την γυναίκα;

 

Αυτοί που σηκώνουν το χέρι τους, κάθε φορά νομίζουν ότι έχουν δίκιο, διαρκώς δίκιο.

 

Στο πρώτο χαστούκι, στα πολλά χαστούκια, στην πρώτη μπουνιά, στην πρώτη κλωτσιά, στον πρώτο στραγγαλισμο, στους επόμενους, ε! και φυσικά στο μαχαιρωμα ή στον πυροβολισμό.

 

Εκεί κι αν έχουν δίκιο, τους πνίγει το πολύ δίκιο. Να, ο δράστης είπε ως δικαιολογία ότι η γυναίκα "του μίλησε απαξιωτικά και αυτός θόλωσε".

 

Εννοεί ότι η κοινωνία του επέτρεπε να είναι συνέχεια θολωμένος, ανεμποδιστα, επί δεκαετίες, γιατί το όπλο το πήρε μαζί του όταν έφυγε από το σπίτι του, πριν του "μιλήσει απαξιωτικά".

 

Το "θολωμένος " ήταν η μόνιμη κατάσταση του, για την οποία δεν υπέστη ποτέ συνέπειες.

 

 Οπότε, γιατί οχι; συνέχισε την ίδια διαγωγή ώσπου έφτασε στο μη περαιτέρω.

 

 

Δεν υπάρχει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΤΡΑΓΩΔΊΑ, η τραγωδία είναι μια, γενική και διαρκής: δεν βρισκουμε τρόπο να κόβεται το χέρι που απλώνεται, την πρώτη τη φορά που απλώνεται.


(Μελουζίν)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δυτική Ελλάδα : Άγριος ξυλοδαρμός ανάμεσα σε μαθήτριες.

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η βία στους κόλπους της σχολικής κοινότητας και στον Πύργο. Τα περιστατικά πληθαίνουν ωστόσο σε πολλές ...