Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ο «φουσκωτός» που συνδέει τον Τάσο Μπερδέση με τον Ντίμη Κορφιάτη

 

Ο ξενοδόχος, στο καρτέρι του 2020 με θύμα τη σύζυγό του, είχε κατονομάσει πρώην συγκατηγορούμενο του πυγμάχου - Ο ξυλοδαρμός πριν από ενάμιση χρόνο επιχειρηματία στην Πάτρα που προειδοποίησε ότι θα «απαντήσει»

 

Μία προς μία εξετάζουν οι αστυνομικοί τις πρόσφατες δολοφονίες που αποδίδονται στον πόλεμο των μαφιόζων και αναζητούν σε καθεμιά από τις υποθέσεις οποιαδήποτε πιθανή σύνδεση με τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση ή το περιβάλλον του, ώστε να μπει μια βάση στην έρευνα.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η δολοφονία που έγινε στις 7 Μαΐου, στο κέντρο της Ζακύνθου, όταν ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης έπεσε νεκρός μπροστά στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από τις σφαίρες του Καλάσνικοφ που κρατούσε ένας από τους δύο φονιάδες, οι οποίοι του είχαν στήσει καρτέρι.

Αυτό το «συμβόλαιο θανάτου» οι εκτελεστές είχαν επιχειρήσει να το φέρουν σε πέρας και πριν από έναν χρόνο, όταν πυροβόλησαν τον Κορφιάτη πάνω στη μοτοσικλέτα του, όμως οι σφαίρες είχαν βρει και τη σύζυγό του, η οποία σκοτώθηκε ακαριαία. Αυτό που συνδέει τις δύο δολοφονίες είναι το γεγονός ότι, μετά την πρώτη απόπειρα σε βάρος του, ο Κορφιάτης είχε κατονομάσει στους αστυνομικούς τους πιθανούς εντολείς και είχε δώσει ονόματα προσώπων που ίσως τον ήθελαν νεκρό.

Ανάμεσα στα ονόματα που είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ο ξενοδόχος της Ζακύνθου βρισκόταν και αυτό ενός «φουσκωτού» που δρούσε στην Αχαΐα, ο οποίος ήταν συγκατηγορούμενος του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, το 2006, όταν είχαν συλληφθεί γνωστά ονόματα του πατρινού υποκόσμου για υποθέσεις προστασίας.

Ο Μπερδέσης αθωώθηκε τότε, ωστόσο ο «φουσκωτός» εξέτισε ποινή φυλάκισης. Αυτός φέρεται ότι γνώριζε αρκετά για τον Ντίμη Κορφιάτη, ενώ παράλληλα διατηρούσε καλές σχέσεις με τον πυγμάχο. Ο ξενοδόχος φέρεται ότι είχε πει στους αστυνομικούς ότι το συγκεκριμένο άτομο γνωρίζει για την ενέδρα θανάτου που του είχαν στήσει, στην οποία σκοτώθηκε η γυναίκα του. Αυτή η τριγωνική σύνδεση είναι κάτι το οποίο οι αστυνομικοί κρίνουν ότι πρέπει να εξεταστεί ιδιαίτερα.

Παράλληλα, μπαίνουν ξανά στο μικροσκόπιο και οι υπόλοιπες δικαστικές περιπέτειες του 39χρονου. Ενα από τα επεισόδια που ερευνούν αν είχε λήξει είναι αυτό που ο πυγμάχος είχε πριν από ενάμιση χρόνο με επιχειρηματία στην Πάτρα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας είχε ξυλοκοπηθεί, αλλά είχε προειδοποιήσει ότι θα «απαντήσει»…

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» και άλλες υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί ο πυγμάχος, ασχέτως του ότι είχε αθωωθεί τελικά. Οι περισσότερες αφορούν συγκρούσεις ανθρώπων της νύχτας με τους οποίους είχε επαφή ο Μπερδέσης στην Αχαΐα. Και αυτό γιατί, αν και ποτέ δεν είχε κατηγορηθεί ως αρχηγός ομάδας, ωστόσο οι επαφές του με συγκεκριμένα άτομα ίσως τον έβαλαν στη λίστα των «ανεπιθύμητων» για κάποια άλλα. Με λίγα λόγια, ίσως η δολοφονία του ήταν μια πράξη «τιμωρίας» για την πλευρά που είχε επιλέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποτρόπαιο θέαμα χελωνών σε κάδο απορριμμάτων στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας

Εξοργίστηκαν κάτοικοι του Χαλκιόπουλου τού Δήμου Αμφιλοχίας από το αποτρόπαιο θέαμα χελωνών σε κάδο απορριμμάτων. Είχε και στο π...