Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αμφιλοχίας : Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή βαδίζει επάξια στα βήματα που χάραξε η κυβέρνηση της ΝΔ




Για δεύτερη φορά, σε απόσταση 8 ημερών από την προηγούμενη, η Δημοτική Αρχή προχώρησε την Τρίτη 17/9 σε Δια Περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ .


Η Λαική Συσπείρωση στο ΔΣ της 9ης Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε ΘΕΤΙΚΑ. Ωστόσο,το ότι ανοίγουν τα σχολεία στις 11/9 είναι γνωστό «τοις πασι», όπως επίσης ότι έπρεπε να ρυθμιστεί το θέμα των σχολικών τροχονόμων. ΔΣ είχε πραγματοποιηθεί στις 30/8.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΠΕΙΧΕ από το ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
της 17ης/9 ΔΙΟΤΙ:


1.Το θέμα της Αγροτικής Έκθεσης , κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης, ήρθε ως θέμα στο ΔΣ της 30ης/8.


2.Υπήρχε ο χρόνος να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο Δια Ζώσης, για να εγκριθεί ο κανονισμός και το τέλος της Αγροτικής Έκθεσης, αφού δεν ήρθαν στο Συμβούλιο της 30ης/8.

Πραγματοποιούνταιπολλές συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής, στο διάστημα που διοικεί η Δημοτική Αρχή, με τη διαδικασία της ‘’ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ’’.

Μερικές φορές , πρώτα ανακοινώνεται η Διοργάνωση μιας εκδήλωσης στα Μέσα Ενημέρωσης, στο διαδίκτυο, και μετά έρχεται ως θέμα στη Δημοτική Επιτροπή για την έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων για τη Διοργάνωση.


Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή βαδίζει επάξια στα βήματα που χάραξε η κυβέρνηση της ΝΔ ,με το νόμο για τη Λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και σύμφωνα με τον οποίο υποβαθμίζεται ο ρόλος του. Προβλέπει μια σειρά συνεδριάσεις δια Περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη και τουλάχιστον μία ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ το μήνα. Έτσι αποφεύγουν τη ζωντανή συνεδρίαση – συζήτηση.Η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής δεν λαμβάνει αποφάσεις, δεν απαιτείται απαρτία. Μια σειρά αρμοδιότητες του ΔΣ πέρασαν στη Δημοτική Επιτροπή, από την οποία αποκλείεται το δικαίωμα ψήφου της τρίτης παράταξης.Έτσι μια σειρά λαικά προβλήματα καθυστερούν να συζητηθούν ή δεν συζητιούνται καθόλου, ή περνάνε άβροχα.


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και υπό αυτές τις συνθήκες , θα εξακολουθήσει να αναδεικνύει τα Λαικά Προβλήματα και καλεί τους δημότες να τα κάνουν αντικείμενο διεκδίκησης.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ

ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Πηγή e-maistros.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σοκ Αιφνίδιος θάνατος 30χρονου άνδρας στην Αιτωλοακαρνανία.

Ένα τραγικό γεγονός προκαλεί θλίψη στην κοινωνία του Αγρινίου. 30χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην οικία του το μεσημέρι σήμ...