1. Επ’ αφορμής της κατάθεσής του στο ΜΟΕ Αθηνών, σε ποινική δίκη που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα, οργανωμένα, συντονισμένα κι ενορχηστρωμένα συγκεκριμένος μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ηθοποιού, που τελευταία επιστρατεύθηκε, προβαίνει σε συκοφαντικές και εξυβριστικές επιθέσεις, εναντίον του, οι οποίες αποβλέπουν και κατατείνουν, αφενός στην αθέμιτη επιρροή του ως μάρτυρα, αφετέρου στον κλονισμό της αξιοπιστίας του.
2. Στο ίδιο πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της εν λόγω ποινικής δίκης, ο κατηγορούμενος Ηθοποιός προέβη σε συκοφαντικές αναφορές, εναντίον του, ώστε να διοχετευθούν στη συνέχεια στα Μ.Μ.Ε., με αποκλειστικό σκοπό την πλήξη της Αξιοπιστίας του και την παρουσίασή του, αφενός ως δήθεν εμπλεκόμενου σε κακοποιητικές σεξουαλικές συμπεριφορές, αφετέρου ως συμμετέχοντος σε δήθεν συγκάλυψη καταγγελιών επιλεκτικά σε βάρος μελών του Σ.Ε.Η..
3. Ο κ. Μπιμπίλας, κατόπιν των ανωτέρω εγκληματικών συμπεριφορών, που πρωτίστως αποβλέπουν στην αθέμιτη επιρροή και στη δημιουργία εντυπώσεων, για να κλονιστεί το Θεμέλιο της ποινικής δίκης, που είναι αποκλειστικά η Αποκάλυψη της Αλήθειας, και ουχί η επικράτηση σκοταδιστικών και κακοποιητικών-αντιδικονομικών συμπεριφορών, πρόκειται άμεσα να προβεί σε κατάθεση ένδικων μέσων, κατά όλων των δραστών των σε βάρος του αδικημάτων, τόσο κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ως μάρτυρα, όσο και εκτός αυτής.
4. Η αποζημίωση που μέλλει να επιδικαστεί από τα αρμόδια Πολιτικά Δικαστήρια, θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσω του ΤΑΣΕΗ, αλλά και υπέρ του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών.
5. Καταληκτικά, ο κ. Μπιμπίλας, με τις παραπάνω ιδιότητές του, αλλά και ως μάρτυρας, επισημαίνει ότι βασική αρχή της Δικαιοσύνης δεν είναι μόνον το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων, που είναι απαραβίαστο, αλλά και ο Κανόνας του σεβασμού των θυμάτων με την αποφυγή επαναθυματοποίησής τους με παραβιαστικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια κατάθεσής τους στο Δικαστήριο, αλλά και του Σεβασμού εν γένει των μαρτύρων ως σημαντικού παράγοντα στην εξασφάλιση της Δίκαιης Δίκης.
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ
ΕΛΛΗ ΡΟΥΣΣΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου