Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Αρνητική η ΚΕΔΕ στις εκπαιδευτικές άδειες των δημοτικών υπαλλήλων



Σύμφωνα  με δημοσιεύματα που φέρουν την ΚΕΔΕ να μπλοκάρει τις εκπαιδευτικές άδειες των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), διευκρινίζονται τα εξής:

Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνεται διάταξη (άρθρο 92) σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται θέματα χορήγησης αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης σε συναφή με την ειδικότητά τους αντικείμενα, από δύο έως πέντε έτη, σε δημοτικούς υπαλλήλους που φοιτούν στο ΕΑΠ.

Η ΚΕΔΕ στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το πολυνομοσχέδιο έχει καταθέσει τη θέση της στο υπουργείο Εσωτερικών για την προτεινόμενη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα η θέση της είναι ότι διαφωνεί με το περιεχόμενο της διάταξης δεδομένου ότι:

Πρώτον, στο ΕΑΠ η φοίτηση είναι εξ αποστάσεως,

Δεύτερον, εμπεριέχει τον κίνδυνο αποψίλωσης των υπηρεσιών των δήμων από το απαραίτητο προσωπικό και μάλιστα όταν αυτές στους περισσότερους δήμους είναι υποστελεχωμένες,

Τρίτον, επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των δήμων με αύξηση του κόστους μισθοδοσίας ανά υπάλληλο από 20% έως 40% ετησίως, καθώς η μισθοδοσία του όχι μόνο θα καταβάλλεται κανονικά αλλά θα προσαυξάνεται ανάλογα με το αν η φοίτηση θα είναι προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγωδία Άνδρας έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

Τραγωδία στη Λάρισα από τον θάνατο 66χρονου άνδρα, ο οποίος έκανε «βουτιά» θανάτου από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Παπαζ...