Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης στην Ζάκυνθο (pics)



Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Ζακύνθου, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Τα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολίμες και Πόρτο Βρώμη είναι σε εξέλιξη, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ξέσπασαν και άλλες φωτιές τις οποίες όμως η πυροσβεστική αντιμετώπισε έγκαιρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν αρχίσει ξανά οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσακάνοντας την κατάσταση στο νησί ελαφρώς καλύτερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 37 οχήματα, ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής και δύο αεροσκάφη καναντέρ.

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες.

Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι άφησαν στην ακτή το οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι και κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση στην Αμφιλοχία

  Τελέστηκε το Μ. Σάββατο με κατάνυξη σε πλήθος πιστών  στους Ιερούς Ναούς της Αμφιλοχίας η Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου ...