Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨: Σχετικά με τον Ξυλοδαρμό του Ιατρού στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ και το έλλειμμα Ασφάλειας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨
  
ΓΕΝΙΚΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ  ΚΡΑΤΙΚΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΠΑΤΡΩΝ  ¨Ο  ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ¨ 
              
ΤΑΧ.  ΔΝΣΗ:  ΤΣΕΡΤΙΔΟΥ 1.  Τ.Κ.26335.  ΤΗΛ.: 2613601987.  FAX.: 2613601986.

E-MAIL:Somippok@otenet.gr          http://www.somippok.blogspot.com

ΑΡΙΘΜ.ΕΓΚΡ.117/85

Αριθμ. Πρωτ:........178.
Πάτρα………...31.8.17.                                                   
                                                                                    
Με αφορμή το προχθεσινό συμβάν, τον ξυλοδαρμό Ιατρού στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, επανερχόμαστε ακόμη μια φορά σε ένα ζήτημα που, αν και  μας έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές κατά το παρελθόν, δυστυχώς παραμένει άλυτο.
      
Μιλάμε για τις καταστάσεις που βιώνουν οι Συνάδελφοί μας στα ΤΕΠ και όχι μόνον, από τις αρκετές και μάλιστα συχνές επιθέσεις που δέχονται στους χώρους δουλειάς τους, την επικίνδυνη θέση που βρίσκονται αρκετά-συχνά κατά την άσκηση της εργασίας τους, όπου δυστυχώς παραμένουν ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ.
       

Το συγκεκριμένο λοιπόν συμβάν, που σαφώς είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ, ανέδειξε και πάλι όλα εκείνα τα προβλήματα, όλες εκείνες τις παθογένειες και τις δυσλειτουργίες, που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα, ζητήματα που κατ΄ επανάληψιν έχουμε επισημάνει και αναδείξει και που δυστυχώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί, όπως:
Οι ελλείψεις Προσωπικού, Ιατρών και κυρίως σωστής Οργάνωσης και λειτουργίας.

Η λειτουργία των ΤΕΠ, για την οποία είχαμε ζητήσει να γίνει και σχετική σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων για την οριστική επιτέλους διευθέτησή της, μια σύσκεψη που ποτέ δεν έγινε, όπως δεν έγινε ούτε η σχετική και απαραίτητη χωροταξική και λειτουργική διευθέτηση.

Η λειτουργία των τμημάτων της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και του ΘΥΡΩΡΕΙΟΥ, που σαφώς δεν λειτουργούν όπως πρέπει, τμήματα όπου συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα, που επί της ουσίας κανένας δεν τα αγγίζει, δεδομένου ότι επί 7 ολόκληρους μήνες δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσει ούτε καν η απόφαση για την πρόσληψη του Προσωπικού με συμβάσεις εργασίας και πολλά άλλα.
     
Από την πρώτη μας συνάντηση με την νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που είχαμε θέσει, ήταν και παραμένει να είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζόμενων, ειδικά σε χώρους που έχουν ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ με το κοινό, όπως είναι  τα ΤΕΠ.
        
Δυστυχώς λοιπόν ένα χρόνο μετά, παρά τις κατ' επανάληψιν παρεμβάσεις μας, στη Διοίκηση στις Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές, εξακολουθούν να υπάρχουν τα προβλήματα των επιθέσεων – των απειλών ακόμη  και των κλοπών  και όχι μόνον.

Aπο το Δ.Σ Σωματείου ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ποινή κάθειρξης 45 ετών σε Πασίγνωστο Δικηγόρο - Καταδικάστηκε για βιασμό ανήλικων κοριτσιών

Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος για βιασμούς ανήλικών κοριτσιών: Καταδικάστηκε σε 45 χρόνια κάθειρξης. Η ιστορία είχε συγκλονίσει τ...