Τρίτη 23 Απριλίου 2024

2ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Άρτα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, το Επιμελητήριο Άρτας και το πρόγραμμα IGNITE της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χορωδιών (European Choral Association) διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα στις 26 Απριλίου και 27 Απριλίου 2024 με τη συμμετοχή επτά ελληνικών χορωδιών.
Οι επισκέπτες και οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα κατανυκτικό περιβάλλον στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Άρτας στις 26 Απριλίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:00 μμ το φωνητικό σύνολο «Άξιον Εστί» της Ζακύνθου, τη μικτή χορωδία “Cantus” του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, τη χορωδία «Αντηχώ» Πάτρας και τη χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο δε Ιερό ναό Αγίου Μαξίμου Γραικού το Σάββατο στις 27 Απριλίου την ίδια ώρα, τη χορωδία Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τη χορωδία Cantelena Πάτρας κι την Μικτή χορωδία του Συλλόγου μας.
Το Θρησκευτικό φεστιβάλ αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα και φιλοδοξούμε να καθιερωθεί και να αποτελέσει έναν δυναμικό θεσμό για την πόλη μας με τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων χορωδιών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός που θα πραγματοποιείται κάθε έτος τις παραμονές του Πάσχα, θα είναι εναρμονισμένο με το κατανυκτικό κλίμα των ημερών, με τα μοναδικά Βυζαντινά μνημεία και τους ιερούς ναούς της πόλης μας και θα αποτελεί γιορτή για την Άρτα. Μια γιορτή που θα γίνεται η αφορμή να γνωρίζουν οι επισκέπτες μας την πολύχρονη ιστορία, τα υπέροχα μνημεία, τον πολιτισμό και το μοναδικό φυσικό πλούτο της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Περιφορά των Επιταφίων στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου live

Περιφορά των Επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής σέ απευθείας σύνδεση από το Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου Δείτε εδώ