Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Μπλόκο στους Σπαρτιάτες από τον Άρειο Πάγο - Τι θα γίνει με της έδρες τόν βουλευτών

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη μη συμμετοχή του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες -ίσως και πριν από το Πάσχα- αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου, που θα κρίνει το κοινοβουλευτικό μέλλον των Σπαρτιατών αλλά και τις αποφάσεις για τις 12 έδρες που κατέχουν. 

Κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές τάχθηκαν με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, ενώ χθες επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα καθυστερημένα αντανακλαστικά, αφού ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε πως «βεβαίως θα καταθέσουμε» σχετικό υπόμνημα «σήμερα κιόλας», ενώ είχε παρέλθει η προθεσμία.

Αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου εκτιμάται ότι αποτελεί νομικό «οδηγό» και για την απόφαση του Εκλογοδικείου. Τώρα, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα σενάρια είναι δύο:

να επαναληφθούν οι εκλογές στις περιφέρειες που εκλέχτηκαν οι βουλευτές των Σπαρτιατών
να μοιραστούν αναλογικά οι έδρες στα υπόλοιπα κόμματα
Υπενθυμίζεται πως στις 4 Απριλίου υπήρξε παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών των Σπαρτιατών, πλην του επικεφαλής Βασίλειου Στίγκα.

Έκτοτε, ανεξαρτητοποιήθηκαν από την ΚΟ τρεις βουλευτές και πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών αριθμεί επτά βουλευτές.

“Σπαρτιάτες”: Οι δυνάμεις του σκότους επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης

«Τελικά, οι δυνάμεις του σκότους, της διαπλοκής και του παρακράτους, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η οποία έλαβε υπ' όψιν της πλαστά στοιχεία και έωλες κατηγορίες. Για πρώτη φορά στα χρονικά, με καταχθόνιες μεθοδεύσεις, αποκλείεται η συμμετοχή ενός κοινοβουλευτικού κόμματος από τις εκλογές, με αποτέλεσμα ο λαός να στερείται το δικαίωμά του να εκφράσει ελεύθερα την πολιτική του βούληση», υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι "Σπαρτιάτες" σε ανακοίνωσή τους για τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης φορά τη μάσκα του προστάτη της δημοκρατίας από τους εχθρούς της, κρύβοντας κάτω από αυτή την ύπουλη μάσκα την ανάποδη αλήθεια: Οτι εχθροί της δημοκρατίας είναι ο ίδιος, η παράταξή του και όλες οι δυνάμεις του ψευτοδημοκρατικού τόξου» ισχυρίζονται ακόμη οι "Σπαρτιάτες", ενώ, τέλος, σημειώνουν:«Παραμένουμε πιστοί στα προτάγματα των προγόνων μας και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στις αρχές και τις αξίες μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Περιφορά των Επιταφίων στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου live

Περιφορά των Επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής σέ απευθείας σύνδεση από το Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου Δείτε εδώ