Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία από Κεραυνό - Κάηκαν κολόνες ρεύματος

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε αγροτική περιοχή στο Ποταμάκι Πογωνιάς κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε στις 20:30 ύστερα από πτώση κεραυνού, κατάφερε όμως να περιοριστεί χάρη σε μια σύντομη αλλά ευεργετική βροχόπτωση που έπιασε για πέντε λεπτά στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, στέλνοντας όλα τα οχήματα και το προσωπικό τους στην περιοχή, με στόχο να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς πριν αυτή επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές ή πυκνή βλάστηση.

Η τελευταία ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Βόνιτσας Ι. Τσιτουρίδη στα social:

“Μετά το σβήσιμο της φωτιάς Στην περιοχή ποταμάκι προς την Πογωνιά από την πυροσβεστική Λευκάδας. Ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας. Και το δασαρχείο Αμφιλοχίας Αυτή τη στιγμή επιχειρεί η ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας για την αποκατάσταση του ρεύματος στην Πογωνιά και στην γύρω περιοχή.

Η βλάβη είναι πολύ μεγάλη γιατί έχουν καεί στύλοι του ρεύματος . Καλώδια έχουν πέσει στο έδαφος. Και η βλάβη είναι σε δύσβατη περιοχή”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αιτωλοακαρνανία : Έρχεται το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ΚΔΑΠμεΑ.

*Φωτογραφία αρχείου  Το ΚΔΑΠμεΑ και ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου ...