Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Απίστευτο περιστατικό σε σχολείο Κάλεσαν την αστυνομία επειδή ήταν το… 26ο παιδί στο τμήμα της.

Αντιμέτωπη με την… αστυνομία βρέθηκε μία 10χρονη μαθήτρια στη Χαλκιδική, όχι επειδή υπέπεσε σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα στο σχολείο, αλλά απλώς επειδή ήταν το… 26ο παιδί στο τμήμα της.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πατέρας της μαθήτριας της 5ης Δημοτικού, η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας αποφάσισε να διώξει τη 10χρονη από το σχολείο της στα Σήμαντρα Χαλκιδικής, ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα στην 5η Δημοτικού, αναγκάζοντάς την να πάει σχολείο στην Πορταριά, που βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Πόσο κοστίζει η αγορά μιας γεννήτριας πετρελαίου 10 kVA το 2024; Δείτε εδώ!
Γεννήτρια έκτακτης ανάγκης | Διαφημίσεις αναζήτησης
by Taboola
Τη δεύτερη ημέρα μετά τον αγιασμό, λοιπόν, αφού τους ανακοινώθηκε η εντολή να πάει το παιδί σχολείο στην Πορταριά, οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν και από το σχολείο κάλεσαν στην αστυνομία για να… επιβάλει την τάξη.

Ο πατέρας του 10χρονου κοριτσιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως “το κατάλαβε ότι η αστυνομία είχε έρθει για αυτήν. Την κάλεσε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εμένα με πήρε τηλέφωνο η διευθύντρια του σχολείου. Το παιδί μου φοβόταν πολύ. Ευτυχώς και η διευθύντρια και η αστυνομία αρνήθηκαν να την διώξουν. Είπαν στο παιδί να πάρει το λεωφορείο και να πάει στο άλλο σχολείο”.

Από την πλευρά της η Μαρία Τασοπούλου, εκπαιδευτικό μέλος το Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε σοκαρισμένη από το περιστατικό και υποστήριξε πως “η ευθύνη ξεκινάει από την κυβέρνηση και από το υπουργείο που έχει δώσει αυτή την εντολή. Η εφαρμογή της εντολής από τον προϊστάμενο ξεπερνάει τα όρια της αυστηρότητας”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα Σύγκρουση μηχανής με αγροτικό - Τραυματίας δικυκλιστής.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο (21/9) στην Μακρυνεία και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Λιθοβουνίου – Μεσσάριστας. Μηχαν...