Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Αλέξανδρος Καπέρδος: Απέχουμε πολύ από τη «ζώνη των μεταλλίων» κύριε Φαρμάκη.

Αυτοαποθέωση και μια εσάνς αισιοδοξίας για το μέλλον αποπνέει στην αποτίμησή της για την ολοκλήρωση πέντε χρόνων από την ανάληψη καθηκόντων, η περιφερειακή αρχή Φαρμάκη.
Μεγαλοστομίες και ευφημισμοί την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, και στις τελευταίες αναφορικά με το μέσο εισόδημα που αντιστοιχεί στον πληθυσμό της(κατά
κεφαλήν ΑΕΠ).
Μια σειρά από οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες, όπου από κοινού με την αδυναμία αξιοποίησης συγκριτικών πλεονεκτημάτων, τις χρόνιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση νευραλγικών έργων υποδομής, το εσωτερικό/εξωτερικό brain drain και τις έκδηλες ανισότητες μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, έρχονται να αποδομήσουν την αλαζονεία του 60%, καθιστώντας το «άλμα προς τα εμπρός» μια άκυρη προσπάθεια και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πολύ μακριά από τη «ζώνη των μεταλλίων», μιλώντας με αθλητική ορολογία.
Θα αφήσω όμως για λίγο στην άκρη τα οικονομικά μεγέθη και θα σταθώ στο κομμάτι εκείνο της καθημερινότητας που απασχολεί τον ντόπιο πληθυσμό, κι όπου ευθύνη ουσιαστικής παρέμβασης κατέχει πρωτίστως η τοπική αυτοδιοίκηση.
Με σημείο αναφοράς έναν επαρχιακό δρόμο κατευθυνόμενο προς το βορειότερο τμήμα του νομού Αιτ/νιας, που συνδέει μεταξύ τους τα χωριά «Εμπεσός» και «Περδικάκι», και με αφορμή μια κατολίσθηση η οποία έλαβε χώρα τις τελευταίες ώρες στην περιοχή, φέρνω εκ νέου στην επιφάνεια ένα χρόνιο πρόβλημα, όπως αυτό της κακίστης επαρχιακής οδοποιίας που ταλανίζει την περιοχή, ευελπιστώντας να βρω ευήκοα ώτα αναφορικά με την αντιμετώπισή του.


Οδόστρωμα απαρχαιωμένο, έντονα καταπονημένο με την πάροδο των ετών, γεμάτο φθορές και ατέλειες. 


Η ελλιπής διαγράμμιση από υλικά που δεν παρέχουν την παραμικρή ευκρίνεια υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και η περιορισμένη προστασία που προσφέρουν τα -ήδη κατεστραμμένα- κιγκλιδώματα ασφαλείας, αρκούν για να χτυπήσει καμπανάκι για την περιοχή.


Σπεύδω με αυτόν τον τρόπο να δώσω παράλληλα μια οφειλόμενη απάντηση στην αλαζονεία της εξουσίας. 


Κι αυτό διότι, χρέος μας αποτελεί πρωτίστως η αδιαμεσολάβητη επαφή με την πραγματικότητα, τις ανάγκες και τις ανησυχίες των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας και κατόπιν οι όποιες περιαυτολογίες.


Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε την περιοχή κύριε Περιφερειάρχη, αποδεχθείτε τουλάχιστον ότι τα φυσικά όρια της ζώνης όπου διοικείτε φτάνουν μέχρι και στο πιο απόμερο σημείο ενός νομού.

Παραθέτω ορισμένα ντοκουμέντα.

*μέλος Περιφερειακής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα»

Πηγή e-maistros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου