Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Αμφιλοχία : Μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων επιπλέουν στη Θάλασσα.

Στα ήρεμα νερά του Αμβρακικού, που συνήθως καθρεφτίζουν τον γαλάζιο ουρανό της Αμφιλοχίας, το θέαμα δύο κάδων απορριμμάτων στα βάθη του βυθού ήρθε να σοκάρει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες.

Οι μεταλλικοί κάδοι, που κανονικά βρίσκονται ανατολικά της πόλης στον περιπατητικό δρόμο της παραλίας, βρέθηκαν να λικνίζονται με τις παλίρροιες του κόλπου, και το ερώτημα “πώς έφτασαν εκεί;” δεν φαίνεται να προκαλεί καμία έκπληξη.

Με την αρωγή γερανοφόρου μηχανήματος, ο Δήμος Αμφιλοχίας ανέλαβε την αποστολή να ανασύρει από τον βυθό τους δύο κάδους.

Εικόνες που, παρά το παράδοξο της υπόθεσης, δεν είναι πια πρωτόγνωρες για όσους ζουν στην πόλη. Η δολιοφθορά δεν είναι νέο φαινόμενο, και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, η επανάληψη.

Τα περιστατικά σαν αυτό ανοίγουν μια βαθύτερη συζήτηση που αφορά όχι μόνο τη δολιοφθορά, αλλά και τη στάση των κατοίκων απέναντι στη δημόσια περιουσία και το περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, το θέμα ξεπερνά τον βανδαλισμό.

Η κατάσταση στους κάδους απορριμμάτων, με τα βιολογικά απόβλητα να ρίχνονται χύμα χωρίς κλειστές σακούλες και καπάκια ανοιχτά που παρασύρονται από τον άνεμο, αποκαλύπτει το έλλειμμα περιβαλλοντικής συνείδησης που επικρατεί.

Ο Δήμος καταβάλει προσπάθειες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά η συνεργασία με τους πολίτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λύσης. Δυστυχώς, η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αμφιλοχία είναι πιο σύνθετο και απαιτεί λύσεις σε πολλαπλά επίπεδα.

Το περιβάλλον, ο τουρισμός και η ποιότητα ζωής διακυβεύονται από πράξεις που μαρτυρούν έλλειψη ευαισθησίας και η ευθύνη πλέον βαραίνει τον καθένα.

Πηγή: e-maistros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αμφιλοχία : Μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων επιπλέουν στη Θάλασσα.

Στα ήρεμα νερά του Αμβρακικού, που συνήθως καθρεφτίζουν τον γαλάζιο ουρανό της Αμφιλοχίας, το θέαμα δύο κάδων απορριμμάτων στα β...