Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη»

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις αποθήκες του γνωστού σούπερ μάρκετ, σε υποκατάστημα επί της οδού Βενιζέλου στην Πάτρα. Θύμα είναι ένας εργαζόμενος που υπέστη τρία κατάγματα στο ένα του πόδι όταν μια ολόκληρη παλέτα υποχώρησε, ενώ μετακινούνταν με ανυψωτικό, πέφτοντας πάνω στο μηχάνημα που χειριζόταν.

Σύμφωνα με καταγγελίες του Κλαδικού Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και τις Επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας και του επιχειρησιακού συνδικάτου των εργαζομένων στον όμιλο του σούπερ μάρκετ Αχαΐας το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη και δεν αναφέρθηκε ως εργατικό ατύχημα, παρά μόνο μετά την παρέμβαση των δύο Σωματείων.

Σήμερα το πρωί στο χώρο του καταστήματος πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τα δύο σωματεία, καλώντας επιπλέον και την Επιθεώρηση Εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπό την παρέμβαση Εργατικού Κέντρου και σωματείων έγινε αυτοψία στο χώρο όπου διαπιστώθηκε ότι «σε ένα στενό – περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο, πάνω σε αλουμινένια ράφια, στριμώχνονται εργαζόμενοι, μηχανήματα και εμπορεύματα, πολλά από τα οποία έχουν μεγάλο βάρος και… κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: «Η στάχτη της διαφήμισης του “καλού” εργοδότη που προσπαθεί να ρίξει η εργοδοσία, διαλύεται μπροστά στην εντατικοποίηση της δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα προστασίας, που διαμορφώνει ένα επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον για τους συναδέλφους. Το πρόσφατο αυτό ατύχημα δεν είναι το μόνο που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα. 

Τον μήνα Σεπτέμβριο, στα καταστήματα στην Πάτρα μετράμε δύο ατυχήματα.


Δεν είναι τυχαίο, ότι και στους πάγκους κοπής οι τραυματισμοί είναι συχνοί γιατί οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να αλλάζουν πόστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη»

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις αποθήκες του γνωστού σούπερ μάρκετ, σε υποκατάστημα επί της οδού Βενιζέλου στην Πάτρα. Θ...